Tuja scena

Ed Sheeran z improviziranim nastopom presenetil študente glasbe

Sheffield, 18. 05. 2024 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pevec Ed Sheeran je presenetil skupino študentov glasbe z improviziranim nastopom na njihovi fakulteti. Štirikratni dobitnik grammyja se je pojavil na Sheffield Collegeu ravno, ko je 19-letna študentka Lol Bailey izvajala njegovo uspešnico Shape Of You v dramskem in glasbenem gledališču fakultete. 33-letni pevec je prijel za kitaro in z njimi tudi zaigral, vzel pa si je tudi čas za odgovore na njihova vprašanja.

Ed Sheeran je ponovno poskrbel za presenečenje, ko se je nepričakovano pojavil na eni od fakultet v Sheffieldu v njegovi domači Angliji. 33-letni zvezdnik je presenetil skupino študentov glasbe, z njimi pa je tudi zapel dve svoji uspešnici, nato pa prijel za akustično kitaro in jih spremljal medtem, ko jih je nekaj improviziralo z rap besedili.

Ed Sheeran je znova presenetil, tokrat študente glasbe v Sheffieldu.
Ed Sheeran je znova presenetil, tokrat študente glasbe v Sheffieldu. FOTO: Profimedia

Pevec se je nasmejal ob tem, ko je eden od študentov zapel:"Prišel sem v studio, prebuja se nov dan, Ed Sheeran je tukaj, moje noge pa se tresejo." Sheeran je odgovoril tudi na nekaj njihovih vprašanj o glasbeni industriji in prisluhnil ambicijam študentov, ki se šele podajajo v svet karier v glasbi.

Angela Foulkes, izvršna direktorica in ravnateljica Sheffield Collegea, je dejala, da je bilo "fantastično" sprejeti Sheerana v institucijo."Ne zgodi se vsak dan, da svetovno znani pevec in tekstopisec deli svoj talent, znanje in strokovnost s študenti, da bi jim pomagal narediti korak naprej v karieri," je še povedala.  

Matthew Henley, vodja kurikuluma za glasbo na kolidžu, je dejal, da je bila to "navdihujoča izkušnja", ki je študentje "nikoli ne bodo pozabili". Nastop presenečenja je organizirala ekipa Sheffield Music Hub, ki deluje v mestnem svetu Sheffielda. Ian Naylor, vodja glasbenega izobraževanja, je po pevčevem obisku povedal: "Sheffield ima bogato glasbeno dediščino in se zavzema za razvoj domačih talentov ter uspeh naše kreativne industrije. V užitek nam je bilo gostiti Eda in ga v živo opazovati pri njegovi predanosti in vzpodbujanju glasbene izobrazbe."

Sheeran je istega dne obiskal tudi Red Tape Studios v mestu Sheffield, kjer je prav tako nagovoril mlade glasbenike.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dinho8O
18. 05. 2024 12.29
-2
Ko se srečata neverjeten talent in dobrota sheerana in na drugi strani ustanova, ki ga sprejme odprtih rok. Nasi omejenci bi mu verjetno hitro povedali kdo je sef in kaj lahko rece in kaj ne. Popolnoma drug svet.