20°C

Elvisova vnukinja o bratovi smrti: Dva tedna nisem mogla spregovoriti

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
2
Riley Keough, hči Lise Marie Presley, je leto dni po bratovi smrti iskreno spregovorila o trenutku, ko je izvedela, da je storil samomor, in o spopadanju z izgubo. Kar pet mesecev ni mogla vstati iz postelje, s pomočjo moža in prijateljev pa se ji je uspelo pobrati. Moč je našla tudi v tem, da je postala "doula smrti" – nekdo, ki žalujoče vodi na vseh stopnjah spoprijemanja s smrtjo.

Vnukinja Elvisa Presleyja, igralka Riley Keough, leto dni po smrti brata Benjamina Keougha še zmeraj težko sprejema dejstvo, da je storil samomor. Benjamin je tragično umrl julija 2020, ko je bil star 27 let. Keoughova je o njegovi smrti iskreno spregovorila za New York Times, proces žalovanja v preteklem letu pa je opisala kot ''občutek, kot da me je nekdo vrgel v ocean, sama pa ne znam plavati".

Riley Keough
Riley KeoughFOTO: Profimedia

32-letnica je dejala, da kar štiri ali pet mesecev ni mogla vstati iz postelje: ''Bila sem popolnoma izčrpana. Dva tedna nisem mogla spregovoriti.'' Benjamin in Riley, ki sta potomca glasbenika Dannyja Keougha, sta si bila izredno blizu.

''Takšno kompleksno stvar naš um zelo težko predela, saj je to tako nezaslišano,'' je poskusila razložiti in nadaljevala: ''Če se soočaš z razhodom, veš, kam to informacijo pospraviti v glavi. Ampak bratov samomor? Kako si razložiš to? Kako to vključiti v svoje razmišljanje? Preprosto ne gre.'' Brata se pogosto spomni tudi na družbenih omrežjih, na katerih objavlja njune fotografije iz otroštva.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Po njegovi smrti se je po mesecih trpljenja spravila iz postelje s pomočjo prijateljev in moža, Bena Smitha-Petersena. Odločila se je tudi, da se z žalovanjem zavestno spoprime. ''Želela sem se prepričati, da čutim vse, kar moram čutiti, in da od ničesar ne bežim.''

PREBERI ŠE
Umrl Benjamin Keough, 27-letni vnuk Elvisa Presleyja

Igralka je smisel našla v želji po pomoči drugim. Sama se je usmerila v svetovanje ob žalovanju, ki pride z izgubo bližnjih, tako da je osem mesecev po bratovi smrti postala "doula smrti". V tej vlogi je prisotna pri celotnem procesu žalovanja sočloveka, ki mu je ob tem v pomoč. ''To je tisto, kar mi je v resnici pomagalo. Da sem se postavila v položaj nekoga, ki je drugemu na uslugo. Če lahko pomagam drugim, mogoče najdem tudi način, kako pomagati sebi.'' Ob tem je odkrila tudi nov pogled na svet. Ta ji omogoča, da vsak trenutek živi z zavedanjem, da je izjemno pomemben. 

Koronavirus pasica nova