Erin Brockovich o prvem srečanju z Julio Roberts: Ni me želela videti

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.A.
KOMENTARJI
13
Erin Brockovich je s svojo zgodbo navdušila Hollywood in nastal je film, v katerem je igrala Julia Roberts. Erin po 20 letih še vedno ne more verjeti, da se je njena zgodba dotaknila toliko ljudi, spregovorila pa je tudi o prvem srečanju s slavno igralko.

Erin Brockovich je leta 1992 kot sodelavka začela pomagati odvetniku Edu Masryju v zvezi s približno 300 milijoni evrov vredno tožbo proti ameriškemu podjetju Pacific Gas and Electric Co. Erin še vedno ne more verjeti, da je zgodbo opazil Hollywood. Resnična zgodba 59-letnice je tako postala glavni predmet drame Erin Brockovich, ki je premiero doživela leta 2000, v filmu pa jo odigrala priljubljena igralka Julia Roberts.

Julia Roberts v filmu Erin Brockovich.
Julia Roberts v filmu Erin Brockovich.FOTO: Profimedia

Julia je leta 2001 za svojo vlogo v filmu osvojila svojega prvega oskarja, Erin pa je postala nekakšna ikona tistega časa. Film letos praznuje 20. obletnico, Brockovicheva pa je za Fox Newsspregovorila o tem, kako je bilo spoznati priljubljeno igralko.

"Še vedno sem presenečena, če sem iskrena. Nikoli si nisem mislila, da bo želel kdo posneti film o mojem dejanju in zgodbi. Mislim, da so ljudje zaradi filma začeli razmišljati o okoljskih vprašanjih in iskati glas za ozaveščanje. Film nam je pomagal razumeti našo prihodnost in nam pokazal pravo pot."

Spomnila se je tudi na svojega odvetnika Eda, ki jo je pred 20 leti vprašal, katera igralka bi bila najbolj primerna za vlogo, Erin je odgovorila: "Mora biti zabavna. Mogoče Goldie Hawn." Odvetnik pa ji je vrnil z nasmehom: "Razmišljal sem o Roseanne Barr, ker je na trenutke tudi nesramna." Dodal je še, da si ne želi, da bi bila za vlogo sprejeta Julia Roberts, ker ima premajhne prsi in usta. Erin pa mu je nasprotovala, ker se ji je zdela čudovita.

Erin Brockovich ni bila pripravljena na prepoznavnost.
Erin Brockovich ni bila pripravljena na prepoznavnost.FOTO: Profimedia

"Bila sem navdušena nad njenim nastopom,"je dejala Erin. "Bilo je več prizorov, ki so izstopali. Kakšen je bil moj prvi vtis? Mislim, da me je 'zadela' – skrb za okolje, strast, ki me je gnala, razumevanje vrednosti vode. Začutila me je. Razumela je moje občutke."

Erin je v filmu tudi nastopila kot natakarica, čeprav si tega ni želela, ampak je režiser Steve Soderbergh vztrajal. "Ko sem prvič spoznala Julio Roberts, sem se v prikolici pripravljala na svojo mini vlogo. Ni se želela družiti z mano, ker ni želela posnemati moje mimike, zato tudi ni vedela, kako izgledam. Pozdravila sem jo in ona je presenečeno odgovorila, da ji je nerodno, ker še nima prsi. In tako sva prebili led."

Erin je bila na splošno zadovoljna s filmom, na slavo po premieri pa ni bila pripravljena: "Tega si nisem znala razložiti. Nisem bila pripravljena na medije, na vse intervjuje. To me še vedno zelo skrbi. Sem deklica, rojena in odrasla v Kansasu, ki je prišla v Kalifornijo, hkrati pa sem še samohranilka. Zame je bil to popolnoma nov svet."