Tuja scena

Fotograf Dragan Teodorović: Mobilni telefoni so uničili samo izkušnjo

Ljubljana, 28. 02. 2024 20.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Anastasija Jović, Alen Podlesnik, K.A.
Komentarji
0

"To so bili neki lepši in srečnejši časi," je svojo razstavo ob 40-letnici delovanja opisal srbski fotograf Dragan Teodorović - Zeko. Pravi, da so mobilni telefoni pokvarili izkušnjo na koncertih, na katerih je s svojim fotoaparatom vedno lovil pristne trenutke zvezdniških rokovskih zasedb: njihove solze, smeh, delirij in pričakovanja.

V štiridesetih letih se marsikaj spremeni. Legendarni fotograf je ob odprtju svoje pregledne razstave kariere iskreno povedal, da ne vedno na bolje."Takrat so bile emocije, bilo je vse. Zdaj emocij ni. Mobilni telefon je uničil čisto vse. Ko greš na koncert, namreč opazuješ ogromen oder skozi majhen zaslon. Gledaš oder, ki je velik 50 metrov, in sploh nisi pozoren na dogajanje. Ni interakcije," je povedal Dragan Teodorović, znan pod vzdevkom Zeko

Dragan Teodorović
Dragan Teodorović FOTO: Arhiv avtorja

Predvsem pa ni občinstva, ki bi zasanjano strmelo na oder, poplesovalo zaprtih oči ali potočilo kakšno solzo. To je namreč tisto, kar je Dragan najraje lovil s svojim fotoaparatom."Človek, ki je ozavestil, da so na koncertu glavni ljudje, ki ga pridejo poslušat. Celotno razstavo je posvetil njim, njihovim čustvom," ga je pohvalil Bora Đorđević iz skupine Riblja čorba, pohvalne besede zanj pa ima tudi ena od slovenskih igralk."Kako zna iz ljudi potegniti maso in potem iz te mase en cvet, ki sveti. Je emotiven, skromen in brihten," je nad njim navdušena Tanja Ribič

Kaj pa bi srbski fotograf svetoval svetu, ki preveč zavzeto bulji v telefone? "Moj nasvet je, da naj nikamor ne gremo s telefonom. Tisti časi, ko smo imeli telefone na kabel. To je bil maksimum tehnologije, pri katerem bi morali ostati," je povedal Zeko. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.