Tuja scena

Fran Drescher o posilstvu iz leta 1985: Pustilo je velike posledice

Los Angeles, 19. 08. 2020 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralka Fran Drescher, ki je znana predvsem po glavni vlogi v seriji Varuška, je znova spregovorila o travmatičnem dogodku, ki je zaznamoval njeno življenje. Zvezdnica se s težkim srcem spominja dogodka iz leta 1985, ko so neznanci vdrli v njen dom, ji prekrili oči, ob tem zvezali tudi njenega soproga in jo posilili.

"Res je težko. Počutila sem se, kot da je moje telo razpadlo na milijon kosov," je Fran Drescher povedala za Fox News. Takrat je bila poročena s Petrom Marcom Jacobsonom, od katerega se je kasneje leta 1999 ločila. "Potrebovala sem vsaj eno leto, da sem se znova počutila vsaj malo varno," je nadaljevala nekoč izredno priljubljena zvezdnica.

Fran Drescher se s težavo spominja travmatičnega dogodka.
Fran Drescher se s težavo spominja travmatičnega dogodka. FOTO: Profimedia

Zvezdnica serije Varuška je priznala, da jo je izkušnja pustila odprtih ust in dodala, da se je nato le s težavo osredotočala na druge stvari, ki so se dogajale v njenem življenju. "Znašla sem se na robu in nisem se počutila dobro v svoji koži. V glavi so se mi postavljala ena in ista vprašanja: Kaj bi bilo, če bi se drugače odzvala? Ali, če tiste noči nikoli ne bi prišla domov in bi se dobila zunaj s prijatelji'," se je spraševala 62-letna Fran, ki je srečna, da so storilce vendarle ujeli. "Naučiti se moraš, kako usmeriti svoje misli v kaj drugega, iz preteklosti v sedanjost."

Drescherjeva od nekdaj sočustvuje z žrtvami nasilja, ki niso storilcev nikoli videle za zapahi. "Na nek način sem imela srečo, da so jih izsledili in sedaj prestajajo kazen v zaporu. Veliko je žrtev nasilja, ki tega niso doživele. Ko so bili še na prostosti, sem se vedno bala, da bodo prišli izza ovinka."

Fran Drescher se je gledalcem prikupila v seriji Varuška.
Fran Drescher se je gledalcem prikupila v seriji Varuška. FOTO: Profimedia

Njen recept za okrevanje po travmatičnem dogodku sta bila predvsem pospravljanje in pozaba na bolečino, čez deset let pa je njeno zgodbo objavil rumeni tisk in članek je privabil nazaj boleče spomine: "Ravno med snemanjem Varuške je eden od tabloidov objavil zgodbo, kjer so pisali, kot da se je to zgodilo včeraj. Ljudje so začeli klicati moje starše, skušali so celo vzpostaviti stik s posiljevalcem, ki je bil že v zaporu. Celotna stvar je na moji duševnosti pustila posledice. K sreči sem takrat že hodila na terapije."

Igralka se je zahvalila tudi svojima prijateljema Dannyju in Donni Aykroyd, ki sta jo skupaj z možem po dogodku sprejela pod streho. "Tam sva preživela tri mesece," je povedala 62-letnica in dodala, da se nikoli več ne bo počutila popolnoma varno, stres pa bo vedno prisoten.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zvezda3000
19. 08. 2020 10.50
+17
Zelo žalostno in hkrati primitivno, da obtožujete takšne pozne prijave. Zrtev to cuti CELO življenje. Posiljevalce je treba obelodanit.
User1538643
19. 08. 2020 10.20
-16
Vse lepo in prav. Zgodba je bila takoj prijavljena, zveni verodostojno in preverjeno in grozno, vendar, zakaj se zdaj pogreva? Samopromocija, kot oblika materijalne odškodnine?
MucaNeGrize
19. 08. 2020 09.13
-7
ammmm , malo hecne izjave . Zvezdnica serije Varuška je priznala, da jo je izkušnja pustila odprtih ust in dodala, da se je nato le s težavo osredotočala na druge stvari, ki so se dogajale v njenem življenju. "Znašla sem se na robu in nisem se počutila dobro v svoji koži. V glavi so se mi postavljala ena in ista vprašanja: Kaj bi bilo, če bi se drugače odzvala? Ali, če tiste noči nikoli ne bi prišla domov in bi se dobila zunaj s prijatelji'," . Odprta usta bomo spregledali . Zanima me predvsem , kako drugače naj bi se odzvala ? . Uživala vpričo zvezanega moža ? V posilstvu ? Tudi njemu so verjetno ostale peklenske travme . Posilstva pa so tako in tako premalo strogo kaznovana .
hladnajesen
19. 08. 2020 08.55
+68
To se ne bi smelo dogajati! Nobena ženska si ne zasluži posilstva! Posiljevalce bi morali zapreti in jih pošteno kaznovati.
XenoSlo
19. 08. 2020 08.59
+47
Vse kršitelje je treba zapret in kaznovat. Moške in ženske.
lumpimonster
19. 08. 2020 08.50
-38
Tm v ameriki majo prou tradicijo🤣🤣🤣ko bom stars bom povedala da so me posilili bom pokasirala pa slavna bom spet ratala 🤣🤣🤣🤣🤣k si 90 te itk boli za vse razn egota
-45
ha ha po 35 letih..ogabno!