Tuja scena

Gwyneth Paltrow znova na sodišču zaradi smučarske nesreče leta 2016

Utah, 21. 03. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K. Z., A.L.
Komentarji
3

Zvezdnica Gwyneth Paltrow se je odpravila na sodišče, kjer se bo zagovarjala v tožbi, ki jo je leta 2016 proti njej vložil zdravnik Terry Sanderson. Ta trdi, da ga je igralka pred sedmimi leti zbila na smučišču, nato pa odpeljala naprej, ne da bi se prepričala, ali je z njim vse v redu.

V Združenih državah Amerike se je začelo sojenje zoper igralke Gwyneth Paltrow, ki se je znašla v tožbi, v kateri jo Terry Sanderson obtožuje malomarnosti, saj naj bi ga zvezdnica leta 2016 med smučanjem v zvezni državi Utah podrla, nato pa odpeljala naprej, kljub temu, da je ta poškodovan obležal. 

Gwyneth Paltrow na poti na sodišče.
Gwyneth Paltrow na poti na sodišče. FOTO: Profimedia

Kot je navedeno v tožbi, je Sanderson med nesrečo utrpel trajno poškodbo možganov, štiri zlomljena rebra, trpel pa je tudi hude bolečine in izgubil voljo do življenja, čustvene bolečine in iznakaženost.  

A dolžna mu ni ostala niti Paltrowova, ki je v tožbi, ki jo je sama vložila, navedla, da se je v resnici Sanderson zaletel vanjo in ji povzročil lažje bolečine, zaradi česar tistega dne ni mogla več smučati, a se ji je takrat tudi opravičil, je še dodala.  

Sanderson pa je vztrajal in v prvotni tožbi iz leta 2019 trdil, da je igralkino dejanje enako nesreči s pobegom. "Paltrow se je pobrala, zavila mimo in smučala naprej, Sandersona pa pustila ležati v snegu začudenega in težje poškodovanega. Inštruktor smučanja, ki je učil igralko, a nesreče ni videl, je prismučal do poškodovanega Sandersona, ga pustil ležati v snegu in ga lažno obtožil, da je povzročil nesrečo," navaja v tožbi poškodovani zdravnik. Igralka mu nasprotuje z izjavo, da je bil njen inštruktor priča dogodku.

Eric Christiansen, omenjeni inštruktor, je bil odstranjen iz prvotne peticije skupaj z družbo Deer Valley Resort Company, potem ko je sodnik omejil argumentacijo o udarcu in begu, pri čemer se je sodba na koncu nanašala na preprosto malomarnost v zvezi z nesrečo.

"Nihče, ki bi vedel za dejanja gospe Paltrow po trčenju, ne trdi, da je opazil igralkino nepremišljeno ravnanje," je zapisal sodnik. "Tudi če se dogodki razlagajo v luči, ki je najbolj naklonjena Sandersonu, nesporna dejstva ne podpirajo njegove trditve, da bi zvezdničina dejanja po trčenju povzročila znatno škodo, da je bila zelo nerazumna ali da je predstavljala skrajni odmik od običajne oskrbe ali da je povzročila visoko stopnjo nevarnosti," je še navedeno v zapisniku zadnje obravnave.

Tožba se je zdaj znižala z 2,9 milijona evrov odškodnine, ki jih od igralke zahteva Sanderson, na skoraj 300.000 evrov. Paltrow pa v svoji tožbi zahteva 0,93 evra odškodnine od Sandersona in kritje odvetniških stroškov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pingvinislo5
21. 03. 2023 09.46
+5
v tožbo samo zato, ker upaš, da se boš poslužil njenih milijonov.... eh amerika.
oježeš
21. 03. 2023 09.43
-2
7 let po dogodku. Sem bil takoj prepričan, da se je to zgodilo na enim od naših smučišč.
Zalchi
21. 03. 2023 08.18
+8
S čem ga je pa zbila, z ratrakom, da je dobil take traume? Joj te Ameri...in oni so najmočnejša vojaška sila, takoj za kitajci in rusi