Tuja scena

Hailey Bieber jasno in glasno: Sem otrok nepotizma

Los Angeles, 07. 01. 2023 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Eva Mavrič
Komentarji
7

Otrok nepotizma? Hailey Bieber (rojena Baldwin) dejstva, da se lahko za marsikatero priložnost v življenju zahvali slavni in premožni družini, ne skriva. V času, ko je pogovorov o (pre)veliki prisotnosti nepotizma v popularni kulturi vse več, je poteza soproge Justina Bieberja sveže presenečenje. Velik del slavnega in bogatega naraščaja se namreč svojega privilegija ne zaveda oziroma ga ne priznava.

Tuje medije in družbena omrežja že nekaj časa polnijo pogovori o nepotizmu, natančneje prisotnosti nepotizma v popularni kulturi, v kateri se zdi, da je v zadnjem času polna slavnega in bogatega naraščaja. Da je nepotizem v zabavni industriji vseprisoten, ni nič novega. Obstaja pa vseeno občutek, da ga je vedno več.

Hailey Bieber jasno in glasno: Sem otrok nepotizma.
Hailey Bieber jasno in glasno: Sem otrok nepotizma. FOTO: Twitter

Viralni debati se je na igriv način sedaj pridružila tudi Hailey Bieber. Hčerka igralca Stephena Baldwina in nečakinja morda še bolj znanega Aleca Baldwina je v javnost stopila z majico, na kateri jasno in glasno naznanja, da je otrok nepotizma oziroma nepo baby, kot so Hailey in njej podobne poimenovali uporabniki na spletu. 

Hailey se je sicer z očitki, da je slavna in uspešna zgolj zaradi svoje družine, soočala vse od trenutka, ko je prvič stopila na modno brv. Soproga priljubljenega pevca Justina Bieberja je potrebovala kar nekaj časa, da se je takšnih komentarjev otresla in svoj pečat pustila v kozmetični industriji, kjer s svojo znamko Rhode uspešno pluje med ostalimi konkurenti.

Podobnih očitkov so se (in se še vedno) naposlušale tudi Haileyjine prijateljice Kendall Jenner, Gigi Hadid in Bella Hadid. Manekenke, ki so se sicer dokazale v svetu mode, namreč prav tako prihajajo iz premožnih in slavnih družin. Za Kendall stoji imperij klana Kardashian - Jenner, sestri Hadid pa sta na poti do uspeha bodrila premožni oče Mohamed Hadid in nekdanja manekenka nizozemskih korenin, Yolanda Hadid.

Kendall Jenner, Hailey Bieber, Bella Hadid in Gigi Hadid.
Kendall Jenner, Hailey Bieber, Bella Hadid in Gigi Hadid. FOTO: Profimedia

Pogovorov o nepotizmu se je že pred časom naveličala mlajša sestra legendarne Kate Moss. "Tako sem sita ljudi, ki krivijo nepotizem za to, da niso bogati, slavni ali uspešni," je dejala in dodala: "Seveda, da ni pošteno, da imajo ljudje iz slavnih družin prednost, ampak veste, življenje ni pravično." Mossovo je k zapisu spodbudil članek o nepotizmu v časniku The New Yorker, v katerem sicer ni bila neposredno imenovana. So bili pa zato v njem izpostavljeni Dakota Johnson, hčerka filmskih igralcev Melanie Griffith in Dona Johnsona, Zoë Kravitz, hči glasbenika Lennyja Kravitza in igralke Lise Bonet in Lily-Rose Depp, hči igralca Johnnyja Deppa in pevke Vanesse Paradis.

Prav iz slednje potomke družine Depp so se na spletu norčevali uporabniki, saj je v enem izmed intervjujev gledalcem dala občutek, da se dodobra ne zaveda, kako priviligirano življenje živi. "Splet veliko bolj skrbi to, kdo je tvoja družina, kot pa ljudi, ki te izberejo za službo. Mogoče ti je prej ponujena priložnost, a še vedno je le priložnost. Pravo delo nastopi šele kasneje," je dejala 23-letnica, ki pa s tem ni prepričala dvomljivcev v njen talent. Še več, z besedami je razburila tudi nekatere manekenke, ki so za svoje mesto v svetu mode in lepote trdo garale.

Lily-Rose Depp (skrajno levo) z očetom Johnnyjem Deppom in ostalimi znanimi obrazi.
Lily-Rose Depp (skrajno levo) z očetom Johnnyjem Deppom in ostalimi znanimi obrazi. FOTO: Profimedia

Italijanska manekenka Vittoria Ceretti, ena najbolj zaželenih manekenk preteklega leta, je svoje občutke o nepotizmu delila na Instagramu. Cerettijeva Deppove sicer ni neposredno izpostavila, so pa mnogi njene besede hitro povezali z Deppovo potomko. Dejala je, da sicer razume, da tudi otroci nepotizma trdo delajo za svoje sanje, a da bi jih rada videla v svojih čevljih začetnice v modnem svetu. Pojasnila je, da medtem ko navadni smrtniki ob neuspehih ne morejo kar obupati, saj jih doma čakajo položnice in lačna usta, otroci nepotizma lahko svoje solze brišejo "na kavču v očetovi vili v Malibuju". 

"Predstavljajte si ure in ure čakati v vrsti za pomerjanje obleke za modno revijo, medtem ko se 'nepo baby' zgolj sprehodi mimo tebe. Pojma nimate, koliko se moraš boriti za spoštovanje ljudi. To traja leta, vi (otroci nepotizma, op. a.) pa to dobite prvi dan brezplačno."  Njeno mnenje so podprle tako stanovske kolegice kot širša javnost.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ćurkl
08. 01. 2023 11.05
+1
Vsak bi to naredil za svojega otroka ...
Dr.Rugelj
07. 01. 2023 21.28
+7
Razvajenčki, ki nikoli v življenju ne bodo nič sami dosegli brez pomoči slavnih in bogatih staršev !..mislijo, da se svet vrti okoli njih,...
2mt8
07. 01. 2023 19.48
+3
Nepotizem je ena od oblik korupcije.
Sickk 2
07. 01. 2023 19.34
+4
Kuku456
07. 01. 2023 16.56
+13
Lol res sej je povsod tko ne sam v ZDA..
JOSEPH HAYDN
07. 01. 2023 16.43
+11
In še vedno se na račun tega nepotizma šlepa skozi življenje in se ženi s slavnim pevcem. Absurdna dvoličnost
osiveli_ritmični_gimnastik
07. 01. 2023 17.36
+6