Tuja scena

Halle Bailey o poporodni depresiji: Poskušam priti do zraka in ne utoniti

Los Angeles, 23. 04. 2024 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Igralka Halle Bailey je spregovorila o poporodni depresiji, s katero se sooča po rojstvu sina Hala, ki ga je lansko leto pozdravila s partnerjem DDG-jem. O svoji izkušnji je spregovorila na družbenih omrežjih po tem, ko so jo prizadeli nekateri komentarji o njeni družini, na katere se je želela odzvati. Z deljenjem svoje izkušnje želi pomagati vsem, ki se s tem soočajo, saj si sama pred tem ni znala predstavljati moči te težave.

Igralka Halle Bailey, ki je lani povila svojega prvorojenca, je nedavno objavila videoposnetek na svojih družbenih omrežjih, v katerem je razkrila svoje težave s poporodno depresijo. Halle je dejala, da so njen odziv sprožili nekateri komentarji, ki jih je zasledila o svoji družini. Potem ko je najprej povedala, kako zaljubljena je v svojega "popolnega" sina Hala, je igralka nadaljevala s pogovorom o svojem poporodnem potovanju, odkar je postala mama."Imam hudo, hudo poporodno depresijo in ne vem, ali se katera novopečena mamica lahko poistoveti, tako hudo je, da mi je težko biti ločena od otroka več kot 30 minut, drugače nekako znorim."

Halle Bailey s sinom.
Halle Bailey s sinom. FOTO: Profimedia

Vsestranska Halle je še povedala, da ve, da je njen fant najbolj neverjeten očka na svetu in jo podpira že od začetka njenih težav. "Halo, sin, je čudež. Popoln je. Prelep je. Ko ga pogledam, jočem, tako poseben je. Edina stvar, ki mi je težka, je, kako se počutiti normalno v svojem telesu," je dejala zvezdnica in dodala: "Počutim se kot popolnoma druga oseba. Ko se pogledam v ogledalo, se počutim, kot da sem v popolnoma novem telesu. Kot da ne vem, kdo sem."

Pojasnila je, da se ji je bilo težko soočiti s svojo poporodno depresijo, zlasti ker meni, da obstaja stigma proti razpravljanju o depresiji na splošno. "Preden sem imela otroka in sem slišala, da ljudje govorijo o poporodnem obdobju, je nekako šlo v eno uho in ven iz drugega. Nisem se zavedala, kako resna stvar je to pravzaprav. Zdaj, ko gremo skozi to, se mi skoraj zdi, kot da plavaš v oceanu, z največjimi valovi, kar si jih kdaj čutil, in se trudiš, da se ne bi utopil in poskušaš priti do zraka."

24-letnica je nadaljevala in poudarila, da njena depresija nima ničesar opraviti z njenim sinom. "To nima nobene zveze z mojim otrokom. Vse je povezano z mano in tem, kdo sem zdaj," je dejala. "Predvidevam, da sem bila danes prav vznemirjena – še posebej ker družabnih omrežij preprosto ni dobro uporabljati po porodu – toda danes sem bila resnično vznemirjena, zlasti ko sem videla nekaj stvari, ki so bile povedane o meni in moji družini in tistih, ki jih ljubim."

Zaključila je z delitvijo opomnika, da samo zato, ker je na očeh javnosti, ne pomeni, da je odporna na besede, ki jih ljudje pišejo na internetu. "Čeprav se morda zgleduješ po določenih ljudeh in misliš, da ker so slavne osebe, da imajo vse urejeno, nikoli ne veš, skozi kaj gre nekdo drug, še posebej nekdo, ki je pravkar dobesedno dobil otroka," je zaključila.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MiskoPol
23. 04. 2024 16.37
+2
Lepo, da igralka zaščiti svojega otroka tako, da zabriše sliko njegovega obraza. Tiste z višjim IQ to rešijo tako, da otroka na sliki sploh ne pokažejo.
Fery Zaka
23. 04. 2024 12.15
+0
Jaz imam tudi poporodno depresijo. Že odkar me je mat rodila, takoj po porodu sem jo fasal. Čeprav sem moški.
Skyline
23. 04. 2024 11.43
+6
Se ena depresivna... 🤦
Volja
23. 04. 2024 11.36
+7
Tako ali drugače se sooča s tem večina novopečenih mam, le da je to po večini še ostala tabu tema. Otrok prinese izjemno spremembo v družino in ne verjamem, da obstaja oseba, ki lahko reče, da je še vedno ista "frklja", kot je bila poprej.
celjan2
23. 04. 2024 10.58
+6
za hipec sem pomislil na Halle Bery.
AshBurton
23. 04. 2024 14.35
+1
Novinar,ki je to prepisoval se vedno misli tako😃
Rožica33
23. 04. 2024 10.23
+9
Toti glih
23. 04. 2024 10.15
+1
Kranjec Petka
23. 04. 2024 09.58
+8
Žiga Habjan 1
23. 04. 2024 10.02
+2
sem moral prov zgooglat.. ja znana je po vlogi "The Little Mermaid (2023)" :')