17°C

Harry in William po dolgem času enotna: najavila kip v spomin princesi Diani

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
10
Brata Harry in William sta v skupni izjavi za javnost razkrila načrte glede praznovanja rojstnega dne njune mame, princese Diane. Nekdanja žena princa Charlesa je bila rojena 1. julija 1961, sinova pa po njeni smrti ta dan tradicionalno obeležujeta skupaj. V prihodnjem letu bi princesa praznovala 60. rojstni dan, ob tej priložnosti pa sta princa najavila kip v njeno čast. To je bil njun prvi skupni nastop, potem ko se je Harry z njegovo Meghan preselil v Združene države Amerike.

Diana, ki je življenje izgubila v prometni nesreči v Parizu 31. avgusta 1997, bo kmalu dobila kip v njen spomin. Harryin William sta namreč pred dnevi najavila, da bo obeležje njuni mami postavljeno na njen 60. rojstni dan, ki bi ga priljubljena princesa praznovala naslednje poletje. Kip bo dobil svoje mesto na posestvu, ki pripada Kensingtonski palači, in sicer na predelu Sunken garden.

Diana s sinovoma in soprogom Charlesom, fotografija je nastala leta 1995.
Diana s sinovoma in soprogom Charlesom, fotografija je nastala leta 1995.FOTO: Profimedia

"Kip bo postavljen z namenom, da obeleži dvajseto obletnico njene smrti in počasti njen pozitivni vpliv na prebivalce Velike Britanije in ljudi po celem svetu,"je bilo zabeleženo v izjavi. "Princa upata, da bo kip pripomogel k temu, da bodo ob pogledu nanj vsi bodoči obiskovalci Palače Kensington razmislili o življenju njune matere in o njeni zapuščini."

William in Harry sta se v preteklih mesecih nekoliko oddaljila.
William in Harry sta se v preteklih mesecih nekoliko oddaljila.FOTO: Profimedia

Čeprav so različne faze oblikovanja kipa princese Diane v preteklih mesecih napredovale, ima njegova namestitev zaradi pandemije koronavirusa nekoliko zamude. Po poročanju medijev sta princa umetniški del prepustila Ianu Rank-Broadleyju, ki se je s spoštovanjem lotil oblikovanja poklona pokojni princesi. Skupna izjava, ki sta jo Harry in William namenila javnosti v tem tednu, pa je tudi njun prvi skupni nastop, odkar se je princ Harry z Meghan Markle preselil v Južno Kalifornijo skupaj z njunim enoletnim sinom Archiejem.

PREBERI ŠE
Princ William in Harry razdelila sredstva iz sklada princese Diane