TUJA SCENA

Igralka Blythe Danner zbolela za enako vrsto raka, zaradi katere je umrl njen mož

Los Angeles, 23.11.2022, 7:00 | Posodobljeno pred enim dnem

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Tokratni prazniki bodo za igralko Blythe Danner nekoliko lepši, saj je igralka v javnosti prvič spregovorila o tem, da je njena bolezen prešla v stanje mirovanja. 79-letna zvezdnica se že več let bojuje z rakom ustne votline, za to vrsto pa je zbolel tudi njen pokojni mož Bruce Paltrow, za katerega je bila bolezen usodna.

Starša igralke Gwyneth Paltrow sta zbolela za rakom ustne votline. Novico, da je tudi sama prejela enako diagnozo, kot jo je imel njen mož, je pred kratkim razkrila 79-letna igralka Blythe Danner, ki se že več let bori z rakom, sedaj pa je ta prešel v stanje remisije.

Blythe Danner
Blythe DannerFOTO: Profimedia

"Rak se je že vsakega dotaknil na nek način, a je res nenavadno, da par dobi enako diagnozo," je povedala mati 50-letne igralke Gwyneth Paltrow in režiserja Jaka Paltrowa. Diagnozo je prejela marca 2018: "Spomnim se, da sem pogledala proti nebu in vprašala Bruca, ali je osamljen tam zgoraj. To je zahrbtna bolezen, a se počutim v redu. Srečo imam, da sem živa. "

Njena uradna diagnoza je adenoidno cistični karcinom, redka vrsta raka ustne votline, ki se pogosto razvije v žlezah slinavk. "Diagnozo sem dolgo časa skrivala pred svojima otrokoma. Želela sem si še naprej biti njuna mama in nisem hotela, da ju skrbi zame," je dejala. Ko ji je mati vendarle razkrila, da je zbolela, je bila Gwyneth zelo šokirana: "Bilo je grozljivo in še toliko bolj strašno, ker je bilo tako podobno situaciji z očetom."

Igralka je od prejema diagnoze prestala že dve operaciji, več let pa je preizkušala tudi zdravljenje z alternativno medicino. Leta 2020 je imela še tretjo operacijo. Opravil jo je dr.  Mark DeLacure, ki mu je uspelo odstraniti rakavo tkivo. "Skozi vse to je šla s tolikšno milino, navdušena sem bila nad tem, kako močna je bila," je povedala Gwyneth.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Njeno zdravljenje je vključevalo tudi obsevanja in kemoterapije, 79-letnica pa je pristavila: "Nisem se bala, saj me ni strah smrti." Dodala je, da se je njen pogled na smrt zelo spremenil po tem, ko je umrl njen mož, s katerim sta bila poročena 33 let: "Take izgube nikoli ne preboliš. Bruce je bil srce naše družine, življenje pa je veliko bolj pusto brez njega. Žalovanje je cena, ki jo plačamo za ljubezen."

V teh dneh se je igralka obdala z družino in dodala, da je nič ne osreči bolj kot njena otroka in štirje vnuki. Zvezdnica je dejavna tudi v dobrodelni organizaciji, ki osvešča o raku ustne votline. To diagnozo  vsako leto dobi približno 54.000 Američanov.  

PREBERI ŠE
Umrl oče Gwyneth Paltrow

"Mislim, da smo po Bruceovi smrti vsi močnejši. Bolezen in to življenje sta res težka, a imela sem uspešno kariero, imam krasna otroka in imela sem ljubečega moža. Zelo sem hvaležna," je še dodala 79-letna igralka.

Glasujte za najboljši portal v regiji
Glasujte za najboljši portal v regijiFOTO: 24ur.com

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.