Tuja scena

Igralka Faye Dunaway je spregovorila o svoji diagnozi z bipolarno motnjo

Los Angeles, 18. 05. 2024 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralka Faye Dunaway je v novem dokumentarnem filmu spregovorila o svoji diagnozi bipolarne motnje. V njem so spregovorile tudi številne znane osebe, vključno s Sharon Stone in Mickeyjem Rourkejem. "Začela je kot normalna oseba, ki je želela biti slavna, in končala kot slavna oseba, ki je želela biti normalna," je povedal njen sin.

Zvezdnica filma Bonnie in Clyde, Faye Dunaway je spregovorila o diagnozi bipolarne motnje v novem HBO-jevem dokumentarcu o njenem življenju Faye. "Delala sem s skupino zdravnikov, ki so analizirali moje vedenje in mi dali recepte za tablete, za katere so menili, da bi bile zame dobre. In to je pomagalo," pravi 83-letnica. "Zato sem bolj tiho. Toda ljudje vejo, da so bili v moji karieri težki časi." Zvezdničino vedenje je bilo v Hollywoodu legendarno, prav tako pa je dobila sloves težavne osebe. "Ne mislim se opravičevati zaradi tega, še vedno sem odgovorna za svoja dejanja," nadaljuje v dokumentarnem filmu. "Toda razumem, da je to razlog zanje. To je nekaj, česar se morate zavedati, poskušati morate narediti pravo stvar, da poskrbite za to."

Faye Dunaway
Faye Dunaway FOTO: AP

Film, ki ga je režiral Laurent Bouzereau, vsebuje tudi intervjuje z zvezdami, vključno s Sharon Stone in Mickeyjem Rourkejem, ter režiserjem Jamesom Grayem. Film zajema otroštvo hollywoodske ikone do njene kariere, v kateri je igrala v priznanih uspešnicah, kot sta Chinatown in Network ter v kultni klasiki Mommie Dearest.

Njen sin Liam Dunaway O'Neill se v njem prav tako pokaže in pravi: "Če je ne bi tako zelo bolelo, bi bila tako dobra? Dobro moraš vzeti s slabim, takšno je pač življenje." O svoji materi pravi, da je "začela kot normalna oseba, ki je želela biti slavna, in končala kot slavna oseba, ki je želela biti normalna." Igralka je o svojem zdravju še dodala: "Hvala bogu, da obstajajo zdravila in obstajajo študije in obstajajo zdravniki, ki se ukvarjajo s tem in jaz sem lahko to izkoristila. Zdravila so ključnega pomena in brez njih padeš nazaj v to, kar je psihološko in biološko."

McKinzie Roth, Liam Dunaway O'Neill, Faye Dunaway in  Laurent Bouzereau
McKinzie Roth, Liam Dunaway O'Neill, Faye Dunaway in Laurent Bouzereau FOTO: AP

Faye se je pred dnevi v Cannesu, javnosti pokazala po štirih letih, ko se je sprehodila po rdeči preprogi na premieri filma Furiosa: Del sage Pobesneli Max, v katerem igrata Chris Hemsworth in Anya Taylor-Joy.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.