Tuja scena

Igralki vnovič na sodišču zaradi univerzitetnega škandala

Boston, 04. 04. 2019 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralki Felicity Huffman in Lori Loughlin sta se vrnili na zvezno sodišče v Bostonu zaradi univerzitetnega škandala, saj sta obtoženi goljufije pri vpisu svojih otrok na elitne univerze.

Igralki Felicity Huffman in Lori Loughlin sta se vrnili na zvezno sodišče v Bostonu zaradi zloglasnega univerzitetnega škandala.
Igralki Felicity Huffman in Lori Loughlin sta se vrnili na zvezno sodišče v Bostonu zaradi zloglasnega univerzitetnega škandala. FOTO: AP

Igralki Felicity Huffman iz serije Razočarane gospodinje in Lori Loughlin iz Polnejše hiše sta prišli na sodišče v Bostonu v črni limuzini, obravnava pa je trajala več kot tri ure. Obe zvezdnici in mož Loughlinove, Mossimo Giannulli, so se pojavili pred sodnikom M. Page Kelleyem, ki je vsakega posebej vprašal, če razumejo obtožbe zoper njih. Vsi trije so potrdili, njihovi odvetniki pa so zavrnili predhodno zaslišanje. Vsi trije so se strinjali z enakimi pogoji, vključno s tem, da ne kršijo nobenih zakonov, da se ne premikajo brez dovoljenja, da se pojavijo na sodišču, predajo, če jih pošljejo v zapor, predajo svoj potni list, se vzdržijo stikov s soobdolženci in pričami, tudi družinskih članov. Sodnik je odločil, da obtožencem o zadevi ni dovoljeno govoriti z njihovimi otroki ali družinskimi člani.

Lori Loughlin s hčerkama Isabello in Olivio Jade.
Lori Loughlin s hčerkama Isabello in Olivio Jade. FOTO: Profimedia

Skupaj z več kot dvema ducatoma drugih obtožencev so bili omenjeni obtoženi domnevne zarote pri goljufiji s poštnimi pošiljkami in poštnimi storitvami v povezavi s tem primerom.

"Od začetka leta 2011 pa vse do zdaj so določene osebe z namenom, da bi svoje otroke vpisale na prestižne univerze ter v dogovoru z drugimi, s podkupovanjem in goljufijo olajšale sprejem otrok na visoke šole in univerze v okrožju Massachusetts in drugje, vključno z Univerzo Yale, Univerzo Stanford, Univerzo v Teksasu, Univerzo v Južni Kaliforniji in Univerzo v Teksasu; Kalifornija - Los Angeles," jim očita obtožnica.

V izjavi pod prisego je navedeno, da sta "Huffmanova in njen soprog dala dobrodelni prispevek v višini 15 tisočakov za KWF (Key Worldwide Foundation), da bi sodelovala pri shemi goljufije pri vpisu na kolidž v imenu svoje najstarejše hčerke. Huffmanova je kasneje enako poskrbela tudi za svojo mlajšo hčerko, a se je nato premislila in tega ni storila."  Igralec William H. Macy, njen mož že več kot 20 let, ni bil obtožen.

Loughlinovo in njenega dolgoletnega moža obtožujejo, da "sta plačala podkupnino v skupni vrednosti pol milijona dolarjev v zameno za to, da so njuni hčerki sprejeli v ekipo USC, čeprav nista bili del ekipe ali nadarjeni športnici". 20-letna Isabella in 19-letna Olivia Jade sta sicer študentki univerze.

Huffmanovi so varščino določili na 250 tisočakov (dobrih 222 tisoč evrov), Loughlinovi pa na milijon dolarjev (slabih 890 tisoč evrov).

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
04. 04. 2019 20.36
+4
Čedalje bolj se mi dozdeva , da sta iz Bostonske podružnice SDS -a.
blazter
04. 04. 2019 19.33
+4
Denar je vladar.
Abica
04. 04. 2019 17.09
+39
Avtorju predlagam, da svoj prevod vsaj se enkrat prebere pred objavo na najbolj branem portalu v Sloveniji. Druga moznost bi bila, da angazirate lektorja, ki bo popravil vejice, velike zacetnice, vstavil manjkajoce besede in naredil besedilo berljivo tudi tistim, ki od resneg medija pricakujemo kaj vec.
Abica
04. 04. 2019 17.12
+20
Ena je pa posrecena: "poštene goljufije", ha ha.
krneki_123
04. 04. 2019 17.29
+8
Abica
04. 04. 2019 17.31
+8
NPC24ur
04. 04. 2019 18.54
+7
Ti resno jemljes 24 ur kot verodostojen medij? 3/4 clankov je prevedenih iz fake CNN-a, pa se to niso sposobni prevajat. Google translate pa te fore