Tuja scena

J. K. Rowling ustvarila interaktivno spletno stran o Harryju Potterju

London, 01. 04. 2020 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pisateljica J. K. Rowling dobro ve, da v času pandemije koronavirusa otroci potrebujejo zabavo in izzive. Tako je ustvarila prav posebno spletno stran, na kateri bodo otroci lahko pokazali svoje poznavanje čarovnika Harryja Potterja in o njegovem svetu izvedeli še več. 

Ve, da se otroci v času samoizolacije dolgočasijo in jim je tako ponudila čarobno zabavo.
Ve, da se otroci v času samoizolacije dolgočasijo in jim je tako ponudila čarobno zabavo. FOTO: AP

Svetovno znana pisateljica J. K. Rowling, katere domišljija je ustvarila čarovnika Harryja Potterja, je ustvarila digitalno središče čarovnije, imenovano Harry Potter at Home (Harry Potter doma, op. a.). Na spletni strani, h kateri sta prispevali tudi založbi Bloomsbury in Scholastic, so objavljeni različni videoposnetki, s katerimi se otroci lahko naučijo čarovniških trikov, zanimivi članki, kvizi ipd.

Vsebuje vsebino za tiste, ki so knjige o Harryju Potterju prebrali le enkrat in tudi za tiste, ki čarovnika poznajo že do potankosti. Za vse pa velja, da je uporaba spletne strani brezplačna.

Rowlingova je novico naznanila na svojem Twitterju: "Starši, učitelji in vsi, ki se trudite svoje otroke zabavati med samoizolacijo in potrebujete nekaj čarovnije – vesela sem, da vam lahko predstavim (Harry Potter doma)." Namesto imena spletne strani je vnesla kar povezavo do spletnih vsebin, kjer na vstopni strani med drugim tudi piše: "Začarali smo, da dolgčas izgine!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Arabo Hest
01. 04. 2020 17.31
-3
A ne bi enkrat za vselej pričeli pravilno pisati prispevke? A je ga. J.K.Rowling sposobna postaviti 3-d spletno stran? Sama? Ali je samo plačala nekomu, da je to ustvaril? Če je bila to njena zamisel (z velikim ČE), še ne pomeni, da je to ona ustvarila. Od zamisli do ustvaritve je OGROMNOI!!! Tudi slovnično je pomen besede ustvariti ali pa zamisliti in financirati OGROMNA!!!!!
Janko Ig
01. 04. 2020 17.01
-2
V Sloveniji že več let deluje stran bradavicarka si.