Domača scena

Jan Robin na družbenem omrežju s sledilci deli svoje botanične uspehe

Ljubljana, 09. 07. 2024 20.15 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Vadnjal, E.K.
Komentarji
1

Vplivnež Jan Robin sadi rožice. Čisto brez heca in to zelo uspešno. Diplomirani kemik sicer deluje v stroki, vendar je že leta tudi strasten botanik. Na Instagramu mu pod imenom Botanist by heart, Botanik po srcu, sledi skoraj 70.000 oboževalcev z vseh koncev sveta. To poletje je predstavil tudi svojo prvo knjigo o vzgoji in negi sobnih rastlin z naslovom Ne pozabi na rože.

Jan Robin se je ljubezni do rastlin navzel med odraščanjem na podeželju na Koroškem."Ljubezen do narave mi je vcepila moja zlata bibi, babica, ki je bila začetna gonilna sila, ki je vse moje, še tako nore ideja podprla," je povedal avtor knjige Ne pozabi na rože.

Z rastlinami se slika tudi zgoraj brez, kar je na družbenem omrežju poželo veliko uspeha. "Pomembno je, da se ljudje ne sramujemo svojih teles, pomembno je, da smo fit, da skrbimo za to, da smo fizično aktivni. Jaz vedno pravim, moj Instagram je moje življenje s sobnimi rastlinami in ja, včasih smo v stanovanju tudi v spodnjem perilu," je dodal.

Pred šestimi leti je bila njegova fotografija izbrana za naslovnico knjige Boys with plants - Fantje z rastlinami, ki predstavlja petdeset fantov in njihove zbirke rastlin. Po tej prelomnici so sledilci iz vseh koncev sveta na Instagramu le še strmo rastli."Vidim, da je v bistvu občinstvo zelo željno teh informaciji, saj si mladi opremljajo svoja stanovanja z rastlinami. Mogoče jim pri vzgoji manjka nekaj znanja, saj morda niso odraščali s starimi starši, zato sem pa jaz tukaj, da jim povem, kako skrbeti za rastline," je še povedal.

Velika oboževalka slavnega 'vrtnarja' je tudi ena od slovenskih glasbenic."Moram povedati, da sem si pred nekaj dnevi naložila Instagram, da bom lahko njegove objave še bolj ažurno spremljala. Doma imam tudi vrt in imam kar dosti težav, tako da se večkrat najdem v njegovih nasvetih," je dejala citrarka Tanja Zajc Zupan."Mislim, da bi prav Janov profil lahko bil znanilec konca dobe, ki ji pravim egocen, ko sebe postavljamo v središče in začetek nove dobe, ki ji rečemo ekocen," pa je dejal Dan Podjed, antropolog in avtor spremnega besedila knjige.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
09. 07. 2024 21.42
+1
Kok ustvarjalen je lahko človek, ko se mu ni treba ukvarjati z ženskami..