0°C

Janet Jackson se je ogradila od dokumentarne serije o Super Bowl incidentu

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
0
Ameriška pevka noče biti del že izdane dokumentarne serije z naslovom Malfunction: The Dressing Down of Janet Jackson. Delo je luč sveta ugledalo pred nekaj dnevi, zvezdnica pa je glede prikazanega jasna: ne išče pravice in noče, da njeno zgodbo pripoveduje nekdo drug.

Janet Jackson noče biti del pripovedi o incidentu na Super Bowlu, ki jo je v svet poslal New York Times. Pevka se je od prikazanega ogradila, čeprav je tovrstni dokumentarni izdelek pri iskanju pravice pomagal kolegici Britney Spears. Dokumentarni film Framing Britney Spears je namreč preplavil medije in spodbudil gibanje Free Britney, ki je zgodbo pripeljalo do srečnega zaključka. Britney se je namreč po dolgih letih končno osvobodila okovov skrbništva.

Janet Jackson
Janet JacksonFOTO: Profimedia

Čeprav novo dokumentarno serijo o dogodku, ki se je zgodil med nastopom ob polčasu Super Bowla leta 2004, ko je Justin Timberlake razkril dojko legendarne pevke, zaznamuje iskanje zadoščenja in pravice, Jacksonova izdelka ne odobrava.  

Dokumentarec o Britney Spears si lahko ogledate na VOYO.

Za ameriške medije je namreč spregovoril nekdanji stilist sestre Michaela Jacksona. Wayne Scot Lukas je za portal Page Six zatrdil, da zvezdnica z dokumentarcem ne želi imeti opravka. ''Želi, da bi ta vsebina nekako izginila. Prosila ni niti za gibanje 'Free Janet' niti za dokumentarni film ali serijo. To je ne zanima,'' je pojasnil. Sama je sodelovanje zavrnila in isto prosila tudi Lukasa: ''Ni hotela, da bi sodelovali pri tem. Rada bi povedala svojo zgodbo,'' je dejal.

Janet Jackson na Super Bowlu leta 2004.
Janet Jackson na Super Bowlu leta 2004.FOTO: Profimedia

Dokumentarna serija razkriva resnico za dogodkom, ki naj bi močno vplival na njeno kariero ali jo celo uničil ter ji nakopal sramoto in obsojajoče poglede, medtem ko se je Timberlakova kariera po nesrečnem dogodku razcvetela. Po tem je postal tudi ponosni dobitnik grammyja, Jacksonova pa po incidentu na prireditvi ni bila več dobrodošla. Sledile so tudi druge tihe sankcije, denimo prepoved predvajanja njene glasbe na radijskih postajah in prezir do njenih videoizdelkov, ki ga je kazala televizijska postaja MTV.

PREBERI ŠE
Janet Jackson: To je moja zgodba in sama jo bom povedala

Jacksonova se s temi trditvami ne strinja, zase pa ne išče več pravice: ''To ni končalo njene kariere. Z albumi je še vedno dosegala rekorde, bila je celo sprejeta v dvorano slavnih rock'n'rolla,'' je povedal vir blizu pevki. Svojo zgodbo želi zdaj predstaviti na drugačen način – njen stilist je razkril, da je že posnel del intervjuja za njen dokumentarni film, ki bo premiero doživel januarja, pevka pa ga je prosila, da v njem ne razpreda o dogodkih iz leta 2004.