Tuja scena

Jessica Alba o starševstvu: Najtežja stvar je otrokom dovoliti delati napake

Los Angeles, 16. 02. 2022 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralka Jessica Alba je mati treh otrok, ki ob materinstvu vodi tudi uspešno podjetje in igra v filmih. Zvezdnica otrok ne skriva pred javnostjo, o družini pa govori tudi v medijih. Pred dnevi je v podcastu Raising Good Humans (Vzgajajmo dobre ljudi) spregovorila o težavah, s katerimi se sooča kot mati, in dejala, da je zanjo najtežja plat materinstva to, da otrokom dovoljuje delati napake.

Jessica Alba je ponosna mati dveh najstniških hčera in štiriletnega fantka. Zvezdnica otrok ne skriva pred javnostjo in o njih tudi javno govori. Pred kratkim je gostovala v podcastu Raising Good Humans, v katerem je spregovorila o svojih izkušnjah z vzgojo dveh najstnic in štiriletnika ter z javnostjo delila, kateri del starševstva je po njenem mnenju najtežji.

Jessica Alba
Jessica Alba FOTO: Profimedia

Igralka, ki ima z možem Cashem Warrenom 13-letno hčer Honor Marie, desetletno Haven Garner in štiriletnega sina Hayesa Albo, je dejala, da ji je kot materi najtežje, ko mora svoje otroke opazovati, kako delajo napake. A zaveda se, da so to pravzaprav njihove življenjske lekcije.  

"Najtežji del starševstva je dovoliti svojemu otroku delati napake in se ob tem zavedati, kaj je zanj pretežko ali preveč. Sama pri sebi si pogosto rečem, da jih ni nikoli odveč opozoriti, da nekaj delajo narobe. Hkrati pa so napake tudi dobrodošle, saj to v resnici niso napake, ampak njihove življenjske lekcije. Tudi oni se morajo soočiti z izzivi in jih prestati, saj bodo zaradi njih močnejši. To je ena izmed stvari, s katerimi se borim," je povedala 40-letna igralka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spregovorila je tudi o razlikah med njenimi tremi otroki in dejala, da sta njeni najstnici v zelo različnih fazah razvoja, saj se Honorine intelektualne in čustvene potrebe zelo razlikujejo od tistih, ki jih ima njena tri leta mlajša sestra Haven.

"Imamo desetletno petošolko, ki je v začetni fazi hormonskega prebujanja in na začetku nove faze samozavedanja, Honor pa je nekje na sredini te faze. Sta v zelo različnih situacijah. Potem pa je tukaj še naš dojenček, ki v resnici ni več dojenček, saj ima štiri leta. Je zelo simpatičen in bi se samo igral," je še povedala o svojih otrocih.

Družina Jessice Alba se je pred kratkim povečala za še dve članici, psički Dolly in Lucy. Igralka ju je na družbenem omrežju Instagram predstavila svojim oboževalcem in dodala, da sta že očarali celotno družino, skrb zanju pa si delijo tudi otroci.  

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

adonai
16. 02. 2022 13.01
+1
Take probleme imajo mamice - "oh zlomila sem si noht." Drgač je pa verjemite velik težje gledat otroka ki je smrtno bolan, želi pa si živeti,...
stumfeta
16. 02. 2022 13.37
+2
Jaz res ne vem, zakaj se je treba na zvezdnike spravljat tudi, č dejansko povedo nekaj resničnega. Ja, težko je gledat otroke, ko veš, da delajo napako, pa jih moraš pač pustiti, da izkusijo zadevo sami. Govorila je za svoje otroke in očitno so hvala bogu dovolj zdravi, da težje izkušnje kot to še niso imeli.