Tuja scena

Joaquin Phoenix o trenutku, ki ga je prisilil k odvajanju od alkohola

Los Angeles, 10. 04. 2020 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Joaquin Phoenix je iskreno spregovoril o težkem obdobju svojega življenja. Na neki točki je namreč spoznal, da sta njegovo pitje in zabavanje ušla izpod nadzora in se je tako odločil, da gre na odvajanje od alkohola.

45-letni oskarjevec Joaquin Phoenix je razkril, da je pred 15 leti v svojem življenju dosegel dno. Veliko je namreč pil in skoraj vse noči preživel na zabavah. "S svetom ali s sabo se nisem ukvarjal na način, kot bi si to želel. Bil sem idiot, se potepal naokoli, pil, se delal norca iz ljudi, hodil v neumne klube," se je spominjal za majsko številko britanske revije GQ.

Pred 15 leti je imel popolnoma drugačno življenje, kot pa ga ima danes.
Pred 15 leti je imel popolnoma drugačno življenje, kot pa ga ima danes. FOTO: Profimedia

Povedal je, da je nek večer v Los Angelesu z avtomobilom zletel s ceste in si je po nesreči ob vozilu želel prižgati cigareto, a ga je na srečo nekdo ustavil, saj je iz avtomobila tekel bencin. "Nekdo z nemškim naglasom je dejal, naj se pomirim," je Phoenix začel in nato povedal, da mu je odgovoril, da je že tako ali tako pomirjen. "Odvrnil mi je, da nisem pomirjen in kasneje sem spoznal, da je bil to režiser Werner Herzog," je Joaquin dejal za GQ.

Po incidentu je zvezdnik spoznal, da mora na odvajanje in čeprav si je s tem pomagal do kakovostnejšega življenja, še vseeno kdaj pa kdaj popije kakšen kozarček, popolnoma pa je prenehal kaditi marihuano.

Zdaj živi drugačno življenje, je vegan in si močno prizadeva za izboljšanje planeta, kar je izrazil tudi v svojem slavnostnem govoru na podelitvi nagrad zlati globus. Najprej je pozdravil odločitev organizatorjev podelitve, ker so povabljencem postregli le hrano rastlinskega izvora: "Najprej bi se rad zahvalil Hollywood Foreign Pressu za prepoznavanje in priznavanje povezanosti med živinorejo in klimatskimi spremembami." Nato pa je poudaril, da so se odločili za drzno potezo in v svet poslali močno sporočilo.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dado57
12. 04. 2020 17.14
Res močno sporočilo in drzno tudi,zaradi veganske hrane mislim. Še danes v valovih zaznavamo to neprekosljivo drznost in vsake toliko časa kot eho prileti izza vogala.
lars1102
10. 04. 2020 17.59
+14
zelo dobr igralec, drugač pa verjetno težek karakter, zadet in pijan pa še toliko bolj......., škoda
CenzuriraniPolde
10. 04. 2020 17.42
+12
Johnny Cash varianta
Alex Trefalt
10. 04. 2020 16.45
+2
ma ja......shits
janezpodre
10. 04. 2020 16.31
-18
Pijanc, norc, hašišar, mogoče je glih zato dones nr.1.
suey
10. 04. 2020 16.41
+34
no1 ker je spoznal da je blišč iluzija in da so druge stvari, ki so pomembnejše.