25°C

Joe Exotic po smrti kolega iz Kralja tigrov: Dobil je, kar si je zaslužil

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
3
Erik Cowie, ki je kot eden od skrbnikov za živali v živalskem vrtu Joeja Exotica nastopil tudi v resničnostni seriji Kralj tigrov, je umrl v 53. letu. Pred dnevi so ga našli v njegovem brooklynskem stanovanju, na njegovo smrt pa se je odzval tudi njegov nekdanji delodajalec.


Joe Exotic ob smrti Erika Cowieja, ki je bil v njegovem živalskem vrtu zaposlen v času, ko so tam snemali zdaj že kultno serijo Kralj tigrov, ni pokazal sočutja. Ekscentrični Exotic, ki je trenutno v zaporu, je dejal, da ga informacija o smrti ni presenetila. Cowieja so pred dnevi našli v njegovem stanovanju v New Yorku, vzrok njegove smrti je za zdaj neznan.

Kralj tigrov – Joe Exotic
Kralj tigrov – Joe ExoticFOTO: Profimedia

Svetlolasi protagonist resničnostne serije je za ameriške medije pojasnil, da je bil Cowie odvisen od alkohola. Med nekdanjima sodelavcema je zavrelo, potem ko je Erik na sodišču pričal proti Exoticu, ta pa zdaj ne skopari z ostrimi besedami o pokojnem: ''Eric Cowie je dobil to, kar je iskal.'' Ob smrti svoje nekdanje desne roke pri upravljanju živalskega vrta in zatočišča v za divje mačke v Oklahomi je dodal še: ''Sočloveku nikoli ne želi slabega, bog opazuje,'' in s tem namignil na izdajo na sodišču.

Erik Cowie
Erik CowieFOTO: Profimedia

''Ali sem šokiran, da je umrl? Ne, niti malo. Prijavil sem ga na zdravljenje v Ardmoru, mu ponudil dom in službo,'' je dejal in poudaril, da sta zadnjič govorila, ko ga je moral odpustiti, saj je bil Cowie vidno alkoholiziran in se kasneje ni pojavil na delovnem mestu. Naslednjič sta se srečala na zaslišanju, ko je po njegovih besedah pričal proti njemu, zato da bi ostal zaposlen v živalskem vrtu, ki je potem prešel v roke Jeffa Lowa. Erik Cowie naj bi tudi z glasnim smehom pozdravil končno odločitev sodišča o dosmrtni zaporni kazni nekdanjega šefa, kar je bilo prikazano v dokumentarnem filmu, ki je bil gledalcem na voljo po zaključku serije. ''Dvaindvajset let v zaporu – ta tip bo tam tudi umrl. Blagor nam!'' je dejal v posebni izdaji dokumentarca iz leta 2020.  

PREBERI ŠE
Oblasti zasegle vse živali iz zaprtega živalskega vrta Kralja tigrov

Kralj tigrov je zaključil, da smrt nekdanjega prijatelja zanj prinaša ugodnejši razplet: ''Erik je lagal ... vlada, Carole Baskin in ostali bi se morali sramovati laži, s katerimi so želeli ukrasti moj živalski vrt in me poslati v zapor,'' ter napovedal, da bo resnica že kmalu prišla na plano.