Tuja scena

Johnny Depp: Prišel sem od nikoder in končal v vlogi francoskega kralja

Los Angeles, 17. 04. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Johnny Deep se prvič po odmevnem škandalu vrača nazaj v kinematografe. Igralec se je v ponedeljek udeležil londonske premiere novega filma Jeanne Du Barry. Zvezdnik v njem igra vlogo kralja Ludvika XV, ki se je zaljubil v žensko iz delavskega razreda, njuna zveza pa izbruhne v škandal, saj dekleta iz ulice niso sprejemali v svoje vrste.

Johnny Depp se je vrnil na rdečo preprogo ob predstavitvi svojega novega francoskega filma Jeanne Du Barry. 60-letni igralec je poziral za fotografije in podpisoval avtograme oboževalcev na premieri filma v Združenem kraljestvu, ki je potekala v gledališču Curzon Mayfair. Depp je poziral tudi z Maïwenn, svojo soigralko in režiserko filma. Kot je poročal Variety, je Depp na odru pred projekcijo dejal, da se počuti "nenavadno, čudno, perverzno srečnega", da so mu v filmu ponudili vlogo kralja Ludvika XV.

Johnny Deep
Johnny Deep FOTO: Profimedia

"Ko sva se z Maïwenn prvič dejansko srečala, sva se pogovarjala o tem, da bi jaz delal film in igral Ludvika XV., francoskega kralja. Takrat se v vaših možganih takoj zgodi, da se vrnete v Kentucky, kjer je vse ocvrto," se je pošalil Depp in razložil:"Torej se zavedaš, da si prišel od nikoder in nenadoma končal v vlogi francoskega kralja." Dodal je: "Zame ni imelo smisla, poskušal sem jo pregovoriti. Toda ona tega ni slišala in imela je veliko poguma, da me je vzela v svojo zasedbo."

To je zvezdnikova prva filmska vloga po spornem sojenju v Virginiji z bivšo ženo Amber Heard. Film je svetovno premiero doživel že lani maja na filmskem festivalu v Cannesu. V njej igrajo tudi Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud in Pascal Greggory.

Na tiskovni konferenci v Cannesu se je takrat Depp pošalil: "Zato se mi je zdelo zelo pogumno od Maïwenn, da je za vlogo Ludvika XV. izbrala nekega hribovca iz Kentuckyja. Zelo pogumno." Dodal je:"Takoj sem bil za to, želel sem to storiti. Hotel sem se samo prepričati, da ne bom stopil iz svojih okvirjev v okvirje nekoga drugega. Vtikam se v stvari drugih ljudi, kulturo, misli, nenavadnosti, vendar sem vesel, da je vztrajala."

Film govori o Jeanne Vaubernier, ženski iz delavskega razreda, odločeni, da se bo povzpela po družbeni lestvici in s svojim čarom pobegnila iz svojega revnega življenja. Kmalu doživi trenutek ljubezni na prvi pogled s kraljem Ludvikom XV. "Kralj preko te očarljive kurtizane znova odkrije svojo željo po življenju in čuti, da ne more več živeti brez nje. Jeanne postane njegova zadnja uradna ljubica, izbruhne škandal, saj nihče na dvoru ne sprejme dekleta z ulic v svoj redki svet,"  so zapisali v sinopsisu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brus123
17. 04. 2024 18.35
+1
A si je revež že dal popraviti gnilo zobovje, ali mu ga jaz za reklamo naredim?
mungus
17. 04. 2024 11.23
-2
tip je faca....
TVmindcontrol
17. 04. 2024 10.27
+1
Prvi moški, ki je zmagal argument proti ženski