Tuja scena

Johnny Depp začel sodni boj proti britanskemu tabloidu

London, 07. 07. 2020 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hollywoodski igralec Johnny Depp se je zglasil na londonskem sodišču, kjer poteka sodni postopek proti britanskemu tabloidu The Sun. Ta je v enem izmed člankov o pranju umazanega perila z igralčevo nekdanjo ženo Amber Heard Deppa označil za ''ženinega pretepača''.

Johnny Depp je takole prišel na londonsko sodišče.
Johnny Depp je takole prišel na londonsko sodišče. FOTO: AP

Igralec Jonny Depp toži založnika tabloida The Sun, News Group Newspapers, in izvršnega urednika Dana Woottona zaradi članka, ki je bil objavljen aprila leta 2018. V njem so zapisali, da je bil igralec nasilen do svoje nekdanje žene Amber Heard, in ga označili za "ženinega pretepača". Na sodišče sta tako v dopoldanskih urah prišla tako Johnny Depp kot Amber Heard, pa čeprav se je igralčev odvetnik sprva zavzemal, da bi 34-letni igralki preprečili navzočnost na sojenju. Kot kaže, sodnik prošnji le ni ugodil. Sojenje so sicer zaradi pandemije koronavirusa prestavili s konca marca na julij, trajalo pa naj bi tri tedne. 

Na sojenju je bila navzoča tudi Amber Heard.
Na sojenju je bila navzoča tudi Amber Heard. FOTO: AP

57-letni Depp je odločno zanika, da je bil nasilen do svoje nekdanje žene. Deppov odvetnik David Sherborne je na londonskem višjem sodišču dejal, da igralčeva nekdanja žena Amber Heard navaja laži in svojo stranko brani: "Tožeča stranka ni bila nasilna zoper Amber, ampak je bila ona nasilna zoper Deppa."

Odvetnik Sherborne je med zaslišanjem gospoda Deppa, ki ga je imenoval kot prvo pričo v zadevi, vprašal tudi o posnetku pogovora med igralcem in Amber, ki se je zgodil 26. septembra 2015. Depp je pojasnil, da sta tako on kot Amber snemala pogovore v času njunega razmerja.

Johnny in Amber sta se sicer spoznala leta 2011 na snemanju filma Zapiti dnevnik. Poročila sta se 2015, že leto kasneje pa je Amber zaprosila za prepoved približevanja, saj naj bi bil njen mož nasilen. Igralka je maja 2016 vložila ločitvene papirje, potem ko je Johnnyja obtožila fizičnega nasilja, Johnny je nato proti Amber vložil tožbo zaradi klevet. Depp je trdil, da si je Amber celotno zgodbo okoli nasilja izmislila, ker si je želela pozornosti medijev, zraven pa je dodal, da je bilo v igri tudi varanje, in sicer naj bi ga že mesec dni po poroki prevarala z Elonom Muskom. Na koncu sta se zunaj sodišča pogodila za več milijonov evrov, ob tem pa naj bi podpisala tudi dogovor, da o svojem zakonu ne bosta več javno govorila, a si je Amber konec leta 2018 premislila in znova vložila tožbo.

Johnny Depp začel sodni boj proti britanskemu tabloidu.
Johnny Depp začel sodni boj proti britanskemu tabloidu. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
07. 07. 2020 21.24
+4
V Sloveniji bi temu rekli, poseganje v neodvisnost novinarstva in čez noč, bi ga slovenski medijo dobesedno medijsko "umorili". Kaj pa si on misli.
Hej Slovani
07. 07. 2020 20.30
+16
Kje bo revež to dobu? A je sodnica ženska?
Sokril
07. 07. 2020 20.27
+14
Kaj je narobe s temi slavnimi ljudmi z dovolj denarja da se gredo ženit? Kaj ni dovolj slabih primerov?
CDROM
07. 07. 2020 20.14
+23
2018 si je premislila ker so cin cin $$$ kopneli in kake nove žrtve ni blo na vidiku, ko bi lahko ravno tako končala kot Deep.