8°C

Julia Roberts speljala vlogo Nicole Kidman: 'Nisem bila dovolj talentirana'

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
2
Igralska kariera Nicole Kidman bi lahko šla v povsem drugačno smer. Z oskarjem in emmyjem nagrajena 53-letna igralka je dejala, da si je izjemno močno želela glavne vloge ob Hughu Grantu v romantični komediji Notting Hill iz 90. let. To vlogo pa je nato dobila Julia Roberts.

Nicole Kidman je priznala, da je bila za vlogo Anne premalo znana in talentirana.
Nicole Kidman je priznala, da je bila za vlogo Anne premalo znana in talentirana.FOTO: Profimedia

53-letna Nicole Kidman je 60-letnemu Hughu Grantu med promocijo njune nove serije The Undoing v intervjuju za Marie Claire povedala, da si je zelo močno želela, da bi zaigrala skupaj v filmu Notting Hill iz leta 1999. Med drugim je priznala, da je skoraj dobila vlogo v še eni zelo priljubljeni romantični komediji, in sicer Pravzaprav ljubezen (Love Actually).

"Mislim, da je bilo nekaj, pri čemer sem si resnično želela vlogo ... mogoče bi v nekem trenutku igrala manjšo vlogo v Pravzaprav ljubezen," je dejala Kidmanova. Granta je seveda zanimalo, za katero vlogo je šlo.

"Ne spomnim se več. To ni bila velika vloga. In zelo sem si želela vloge, ki jo je igrala Julia Roberts v filmu 'Notting Hill' ... Ja, res sem si. Ampak nisem bila dovolj znana, bila pa sem tudi premalo nadarjena,"se spominja Kidmanova.

Ironično je, da Julia Roberts sprva ni želela sprejeti ponujene vloge Anne Scott v Notting Hillu, ker je menila, da je ta tema preveč podobna njenemu življenju, ker je tudi sama igralka. V zgodbi spremljamo zaplet, ko se slavna ameriška igralka zaljubi v lokalnega lastnika knjigarne, ki ga je zaigral Grant.

Julia je zaVanity Fair povedala, da je svojemu agentu rekla, naj to vlogo da naprej. Spomnila se je, da je v tistem času razmišljala, da je vloga dolgočasna in da bi bilo neumno, če jo vzame. Potem pa si je premislila in jo sprejela.

Notting Hill je v blagajne kinematografov prinesel 364 milijonov dolarjev, kar pomeni približno 310 milijonov evrov.

Julia Roberts in Hugh Grant v filmu Notting Hill.
Julia Roberts in Hugh Grant v filmu Notting Hill.FOTO: Profimedia

Zvezdnica serije Big Little Lies je v intervjuju spregovorila tudi o njeni in Hughovi kemiji v seriji The Undoing in kako se ji je zdelo, da je ta prišla povsem naravno.

"Všeč si mi. To je bil res enostaven del," je pojasnila Kidmanova. "Spomnim se, kako sem ležala na postelji, kjer smo snemali v spalnici, in se pogovarjala z režiserko Susanne Bier in si mislila: To je dober del mojega dela. To bom pogrešala."

"Ker je bilo očitno nekaj tako zelo sproščenega, ker sem Avstralka, ti pa Britanec, imava to podobnost, ne vem, gre le za smisel za humor," je dodala. "To je dobra kemija."

V prihajajočem trilerju The Undoingbomo spremljali poročen par z Manhattna, ki ga igrata Nicole Kidman in Hugh Grant, ki sta vpletena v skrivnosti umor.

Pasica koronavirus oktober