Tuja scena

Kanye West se je v hebrejščini opravičil za antisemitizem

New York, 27. 12. 2023 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, E.M.
Komentarji
9

Kanye West se je opravičil judovski skupnosti zaradi svojih antisemitskih komentarjev, ki so sprožili ogorčenje in privedli do tega, da so zvezdnika izločili iz dobičkonosnih komercialnih poslov in mu prepovedali dostop do družbenih medijev. Razlog za trenutek Westovega opravičila je sicer nejasen, saj so se Westovi najbolj odmevni izbruhi zgodili pred več kot letom dni. Bi pa naj njegov novi album Vultures izšel čez dva tedna.

Kanye West se je opravičil za antisemitizem. "Iskreno se opravičujem judovski skupnosti za kakršne koli nenamerne izbruhe čustev, ki so jih povzročile moje besede ali dejanja. Ni bil moj namen prizadeti ali žaliti in globoko obžalujem morebitno bolečino, ki sem jo povzročil," je glasbenik zapisal v izjavi, napisani v hebrejščini in objavljeni na enem od družbenih omrežij.

Kanye West (na sredini) se je v hebrejščini opravičil za antisemitizem.
Kanye West (na sredini) se je v hebrejščini opravičil za antisemitizem. FOTO: Profimedia

Kot je še zapisal, je zavezan, da bo začel pri sebi in se učil iz te izkušnje, da bi zagotovil večjo občutljivost in razumevanje v prihodnosti. Razlog za trenutek Westovega opravičila je sicer nejasen, saj so se Westovi najbolj odmevni izbruhi zgodili pred več kot letom dni. Bi pa naj njegov novi album Vultures izšel čez dva tedna.

Več oseb pod izjavo se je pritoževalo, da je opravičilo napisano v hebrejščini, ki jo zna brati relativno malo ljudi. Mednarodna Antidifamacijska liga s sedežem v ZDA je pozdravila opravičilo, a opozorila, da je West povzročil "nepopisno škodo" s tem, ko je uporabil svoj ogromen vpliv za "zastrupitev neštetih umov s hudim antisemitizmom in sovraštvom".

West, ki se zdaj poklicno imenuje Ye, je v preteklosti šokiral in vznemiril oboževalce z nizom groženj Judom, zaradi česar so se mu odpovedali športni velikan Adidas in številne modne hiše. Prav tako so mu onemogočili dostop do večine družbenih omrežij. 46-letnik, ki je nekoč veljal za velikana mode in glasbe, je v preteklosti javno izrekal naklonjenost do nacistov in svoje občudovanje do nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Na pol ovca
27. 12. 2023 15.58
+5
Tako je to ko zionisti obladujejo Holywood, medije...
marjanovic.drazen
02. 01. 2024 10.54
slimy12
27. 12. 2023 15.42
+4
ta nima vseh kolesc
bohinj je zakon
27. 12. 2023 13.49
+7
Usral se je primitivc. Boji se moči židov v ameriki.
_Heisenberg_
27. 12. 2023 14.03
+3
MladInPerspektiven
27. 12. 2023 15.23
+7
To je dober dokaz kdo VODI ZDA .... marionete zato vedno skočijo ko Izrael udari po mizi in SO LEPO TIHO. Ker če židje potegnejo svoj kapital iz ZDA se enostavno sesedejo kot hišica iz kart. Denar in denar ...seveda v ozadju pa izsiljevanja in podobno takšen je današnji svet
Pajo_36
27. 12. 2023 13.01
-1
Joooj, sej najboljši so pa mediji, ki dajejo takmule plac. Bravo taylor, da si ga tkole prehitela, ker kar ti je takrat naredil na angradah, da je kr upadel na oder, pa neki trobezlal, ti pa sred prejema nagrade, dobr si ga zj....
Mahh
27. 12. 2023 13.52
+2
Nerazumem kaj vide na taylor ljudje, podpovrecna glasba
Pajo_36
27. 12. 2023 14.01
-2
Mahh ja sej men tud ni ne vem kaj, ampak da bi mel uletel tkole gor tale je za v eno ustanovo, ja js ga.... na dejt ga pelem ja, točn tko :) pol se pa maščujem hahahahaha