Tuja scena

Kate Hudson izdaja album: Umrla bi brez glasbe

Los Angeles, 18. 04. 2024 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Igralka Kate Hudson si je vse življenje želela posneti svoj album. Rezultat tega je Glorious, ki bo izšel prihodnji mesec. Zvezdnica je do sedaj s poslušalci že delila nekaj pesmi, med drugim Live Forever, ki govori o materinstvu. V videospot je vključila domače posnetke svoje družine, vse od rojstva otrok do sedanjosti. Nekaj pesmi pa je pred kratkim zapela tudi na svojem prvem koncertu.

Pred več kot dvema desetletjema je Kate Hudson zaigrala vlogo glasbenice, ki je skoraj postala slavna, po imenu Penny Lane v filmu Almost Famous. Igralki je vloga predstavljala podaljšek vseživljenjskega oboževanja glasbe. "Umrla bi brez glasbe," je povedala za tiskovno agencijo. "Vem, kakšen je občutek sedeti v svoji sobi, poslušati glasbo in sanjati. To lahko popolnoma spremeni pot vašega življenja."

Igralka si življenja brez glasbe ne predstavlja.
Igralka si življenja brez glasbe ne predstavlja. FOTO: Profimedia

17. maja bo Kate dobila priložnost, da to stori za druge poslušalce, saj bo izdala svoj debitantski album Glorious. Gre za ambiciozno ploščo, ki jo je napisala s svojimi tesnimi sodelavci Lindo Perry, Johanom Carlssonom in svojim zaročencem Dannyjem Fujikawo. Album obsega folk, rock in sintetizatorje, duševne balade in pop pesmi. "Moje želje so različne. Nisem želela biti vpeta v en žanr," je zatrdila.

Vsestranska zvezdnica je pesmi pisala že od najstniških let, želja po izdaji pa se je povečala v času pandemije covida-19, ko se je v njej prebudila želja, da bi album profesionalno tudi izdala. "Kako bo videti naslednja polovica mojega življenja v smislu moje povezave z umetnostjo? Ena stvar, ki je kar naprej krožila okoli mene, je bila skrb, da ne bi posnela albuma in bi to pozneje vse življenje obžalovala." In tako se je prepustila toku. "Želela sem biti iskrena. O ničemer nisem želela preveč razmišljati," je dodala.

Kate Hudson med nastopom pesmi.
Kate Hudson med nastopom pesmi. FOTO: Profimedia

Napisala je 26 pesmi, od katerih se jih je 12 uvrstilo na končni seznam skladb. Vse pesmi so nove in so samorefleksije njenega življenja. Na primer pesem Never Made a Moment govori o koncu razmerja in soočanju s prebolevanjem, pesem Live Forever pa obravnava materinstvo in opazovanje odraslih otrok, ki odhajajo od doma. V videu se ji zato pridružijo tudi njeni otroci, hkrati pa s svetom deli domače posnetke otrok, vse od porodnišnice do danes.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glorious je naslovna skladba, za katero pravi, da uteleša album. Govori o življenju, ki je ljubljeno. Čeprav se včasih soočimo s problemi, je še vedno veličastno. Njen cilj je napolniti poslušalce z energijo, ne glede na to, koliko se lahko poistovetijo z besedilom. "Če obstaja le ena oseba, ki kupi album in ga posluša, zapre oči in začuti, da se v njej nekaj premakne, potem se počutim, kot da sem dosegla uspeh," je povedala in nadaljevala: "Ali pa se usedejo v avto, spustijo okna in zelo glasno navijejo radio ter poslušajo pesem in se za trenutek počutijo odlično. To je zame razlog, zakaj želim ustvarjati glasbo. Če lahko dobimo kitarski solo, zaradi katerega se nekdo počuti eksplozivno v svojem telesu, potem se počutim, kot da sem dosegla uspeh," je dejala z nasmehom na obrazu in zaključila: "Zame je res tako preprosto."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezvezek
18. 04. 2024 10.43
+1
Kate, umrla boš tudi z glasbo. Samo prihrani nam prosim čim več 'duševnih balad'.
Delavec_Slo
18. 04. 2024 10.05
+3