Tuja scena

Kevin Bacon po štirih desetletjih ponovno na prizorišču snemanja filma Footloose

Payson, 22. 04. 2024 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralec Kevin Bacon se je po več kot štirih desetletjih vrnil v ameriško srednjo šolo, kjer so snemali film Footloose, v katerem je zvezdnik nastopil. Zdaj 65-letni igralec ugotavlja, da se prebivalci majhnega mesta v Utahu še vedno radi spominjajo svoje vloge v klasiki iz leta 1984.

65-letni Kevin Bacon je obiskal srednjo šolo Payson v zvezni državi Utah, da bi pozdravil dijake po večletni kampanji, ki se je začela na družbenih medijih pod oznako #BaconToPayson. Pred mesecem naj bi dijaki šole ponovno obudili norijo Footloose – organizirali so filmski večer Footloose, uprizorili muzikal Footloose, preimenovali letno tekmovanje za gospoda šole Paysona po igralcu in celo organizirali natečaj za najboljši esej, s katerim bi prepričali Bacona, da jih obišče.

Igralec Kevin Bacon je po več kot 40 letih obiskal srednjo šolo, kjer so snemali film Footloose.
Igralec Kevin Bacon je po več kot 40 letih obiskal srednjo šolo, kjer so snemali film Footloose. FOTO: AP

Njihova misija se je spremenila v kampanjo celotne skupnosti, ki se je povezala z igralčevo dobrodelno organizacijo in študenti, ki so pomagali sestaviti 5000 dobrodelnih paketov. Pri pakiranju se jim je pridružil tudi zvezdnik, ki je dejal: "Nagovorili ste me v to. Krasno je videti takšno predanost za neko stvar. In krasno je, da je imel film takšen vpliv in je lahko povezal toliko ljudi."

Bacon je vabilo na obisk sprejel že marca. "Bil sem tako navdušen nad vsem, kar se je tam dogajalo s to noro idejo, da bi me privabili nazaj, zato hvala, prišel bom. Moram priti," je takrat sporočil.

V filmu Footloose je Bacon igral najstnika iz Chicaga, ki se je preselil v majhno mesto in se boril proti prepovedi plesa. Mesto Payson, ki leži južno od Salt Lake Cityja, je bilo prizorišče filma. Nekateri od njegovih 21.000 prebivalcev se spomnijo, da so bili statisti, in lahko pokažejo dele mesta, kjer so snemali prizore, ki so bili prikazani v filmu.

Ob koncu dneva, ko jih je igralec obiskal, so dijaki srednje šole Payson izvedli maturantski ples. Verjetno bo to zadnji maturantski ples v šoli, preden bodo prihodnje leto porušili njene zastarele stavbe. Tema maturantskega plesa pa je bila – Footloose, seveda.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

shadow_777
22. 04. 2024 10.01
+2
Kevin Slanina ;)