TUJA SCENA

Kralj Karel III. prvi materinski dan brez mame Elizabete obeležil s fotografijo

London, 19.03.2023, 16:31 | Posodobljeno pred 12 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
V Veliki Britaniji 19. marca obeležujejo materinski dan. Na ta dan se je na svojo mamo, pokojno kraljico Elizabeto II., spomnil tudi kralj Karel III. V spomin na svoji materi sta tako kralj kot tudi njegova soproga Camilla na Instagramu kraljeve družine objavila fotografiji z njima. Karel je delil fotografijo iz otroštva, kraljica spremljevalka pa nekoliko novejšo fotografijo, na kateri je z mamo Rosalind Shand, ki je umrla leta 1994.

"Vsem materam na svetu in vsem tistim, ki danes pogrešate svoje mame, sporočava, da misliva na vas in vam želiva prav poseben materinski dan," sta ob fotografiji na Instagramu kraljeve družine zapisala kralj Karel III. in kraljica spremljevalka Camilla.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

19. marca v Veliki Britaniji namreč obeležujejo materinski dan, ki pa ga je 74-letni monarh letos prvič preživel brez mame, pokojne kraljice Elizabete II. V spomin nanjo je objavil njuno skupno fotografijo, na kateri ga mama kot majhnega dečka drži v naročju. Galerijo slik je s fotografijo s svojo mamo Rosalind Shand, na kateri je v nekoliko starejših letih kot Karel, dopolnila še Camilla.  

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na dan, posvečen materam, je fotografijo s svojimi tremi otroki na Twitterju objavila tudi vojvodinja Kate Middleton in vsem materam zaželela lep praznik. "Vse najboljše za materinski dan iz naše družine," je zapisala žena princa Williama. Vojvoda in vojvodinja sta starša 9-letnega Georga, 7-letne Charlotte in 4-letnega Louisa.  

PREBERI ŠE
Kraljica Elizabeta II. naj bi umrla zaradi redke oblike raka

Kralj je svojo mamo izgubil lani septembra, ko se je najdlje vladajoča monarhinja poslovila v 97. letu. Mama njegove soproge je umrla leta 1994, in sicer po boju z osteoporozo, ki jo je v Camillini družini imela že babica, zato se 75-letnica vneto zavzema za ozaveščanje o tej bolezni. Leta 2019 je celo ustanovila kraljevo društvo za osteoporozo.  

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.