Tuja scena

Kraljica Elizabeta II. dobila svojo različico barbike

London, 22. 04. 2022 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kraljica barbika je oblečena v elegantno obleko slonokoščene barve z modrim trakom, na glavi pa nosi razkošno krono in velike diamantne uhane. Podjetje Mattel se je odločilo, da se bo kraljici Elizabeti II. tako poklonilo ob njenem platinastem jubileju.

Ameriško podjetje Mattel, Inc., ki je najbolj znano po svoji liniji lutk Barbie, se je vključilo v praznovanje platinastega jubileja kraljice Elizabete II. Poklonili so se ji s posebno lutko z njeno podobo.  

Lutka je oblečena v elegantno obleko slonokoščene barve z modrim trakom, na glavi pa nosi veliko krono in diamantne uhane. Krona je izdelana po tisti, ki je pripadala kraljici Mariji, Elizabeta pa jo je nosila na poročni dan s princem Filipom. Rožnati trak na lutki je narejen po vzoru okrasja, ki ga je kraljici podelil njen oče Jurij VI. Britanski.

Mattel je lutko kraljice naredil v sklopu kolekcije, ki so jo pripravili v čast "znanim zgodovinskim osebnostim in vizionarjem, ki so imeli vpliv na našo družbo".

Lutko bodo prodajali v posebni škatli v slogu, ki prevladuje v notranjosti Buckinghamske palače. Notranjost škatle prikazuje prestol z rdečo preprogo. Na škatli bosta odtis logotipa v obliki grba in oznaka, s katero se obeležuje obletnica kraljičinega prevzema prestola. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MMIRKO
22. 04. 2022 10.21
-1
Na barbiki še manjka veriga ter obleka polna črnske krvi!!!
Millady
22. 04. 2022 10.06
-1
Kaj tako neumnega pa že dolgo ne..Zakaj, Mattel, zakaj? Monarhiji pa itak nikoli dost denarja. Naslednja Barbie bo Kamila ?