Tuja scena

Kraljica Elizabeta in Tom Cruise pred njeno smrtjo postala prijatelja

London, 08. 11. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kraljica Elizabeta II. in igralec Tom Cruise sta pred monarhinjino smrtjo postala prijatelja, razkriva vir blizu palače. Zvezdnik in 96-letna kraljica sta se spoprijateljila le nekaj tednov pred njeno smrtjo, ko sta se tudi osebno spoznala. Cruise je namreč pripotoval v London, da bi skupaj s kraljico obeležil njen platinasti jubilej, njuno druženje pa je ostalo skrito pred javnostjo.

Na šarm Toma Cruisa očitno ni bila imuna niti kraljica Elizabeta II., ki se je z ameriškim igralcem srečala in stkala prijateljske vezi le nekaj tednov pred svojo smrtjo, razkriva vir blizu Buckinghamske palače. Monarhinja in zvezdnik filmske franšize Misija nemogoče sta se tesneje povezala med poletjem, je za londonski Sunday Times še razkril vir.

Kraljica Elizabeta II. in Tom Cruise
Kraljica Elizabeta II. in Tom Cruise FOTO: Profimedia

60-letni igralec se je udeležil dogodkov ob praznovanju kraljičinega jubileja, s katerimi so obeležili njeno 70 let dolgo vladanje. Ker je bila Elizabeta v tistem času že šibkejšega zdravja in je imela težave z mobilnostjo, se vseh slovesnosti ni udeležila, tako pa je zamudila priložnost za druženje z igralcem.  

"Kraljica je bila takrat zelo razočarana, da ni spoznala Toma, zato je bila ta povabljen na poseben vodeni ogled Windsorskega gradu. Ko si je vse ogledal, sta skupaj popila čaj," je povedal vir in dodal, da je bil njegov obisk nepozaben, dobil pa je tudi priložnost, da je lahko sprožil posebno obredno pištolo.  

"Všeč ji je bil in takoj sta se ujela. Povabila ga je celo nazaj na kosilo, dobil pa je dovoljenje, da lahko do gradu prileti s helikopterjem," je še dodal vir, a njuno ponovno srečanje se ni uresničilo, saj je kraljica prej umrla.  

Da je angleško kraljico zelo spoštoval in občudoval, je pred obeležitvijo njenega platinastega jubileja potrdil tudi Cruise, ki je maja povedal: "Je ženska, ki jo zelo občudujem. Je oseba z neverjetnim dostojanstvom, občudujem tudi njeno predanost. To, kar je dosegla, je zgodovinskega pomena."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Millady
08. 11. 2022 09.44
+1
Skupaj sta spila čaj ob 5 in takoj postala ta boljša prijatelja. Žal se po tem nista več videla, prijateljstvo pa je ostalo zapisano v vseh rumenih časopisih širom sveta....
Petur
08. 11. 2022 09.27
+5
prijatelj ne postaneš po le dveh špricerjih,je treba mnogo več.
Covid 19 2021
08. 11. 2022 08.55
+4
Kaj milijarde na računu naredijo....
kuopio
08. 11. 2022 08.44
+6
To je težko imenovati prijateljstvo, bolj poznanstvo, če je trajalo le nekaj tednov...