8°C

Kraljica Elizabeta II. po daljšem premoru na prvem javnem dogodku

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
19
Britanska kraljica se je v javnosti pojavila prvič po 9. marcu. Na dogodku ob odprtju znanstvenega centra ji je družbo delal tudi princ William. Člana kraljeve družine nista nosila zaščitnih mask, pred prireditvijo pa so se morali na covid-19 testirati vsi sodelujoči.

Elizabeta II.se je javnega dogodka po več kot sedmih mesecih udeležila v spremstvu princa Williama. Po tem, ko je svet zajela pandemija koronavirusa, se je obveznostim v javnosti morala odreči tudi britanska kraljica. Nekajmesečno odsotnost je prekinila pred kratkim, ko se je z vnukom udeležila prvega javnega dogodka po mesecu marcu.

94-letnica se je na slovesnost britanskega laboratorija za obrambne znanosti in tehnologijo v organizaciji angleškega ministrstva za obrambo v  tehnološkem parku Porton Down, ki se nahaja ob Salisburyju, odpravila zaradi odprtja novega znanstvenega centra, v katerega so vložili približno 35 milijonov evrov. Tam se je srečala s številnimi znanstveniki, ki se ukvarjajo z raziskavami, ki vključujejo novi koronavirus.

Kraljica Elizabeta na dogodku ni nosila zaščitne maske, pred slavnostnim odprtjem pa se je moralo na covid-19 testirati kar 48 ljudi.
Kraljica Elizabeta na dogodku ni nosila zaščitne maske, pred slavnostnim odprtjem pa se je moralo na covid-19 testirati kar 48 ljudi.FOTO: Profimedia

Ob slavnostnem dogodku niti kraljica niti princ William nista nosila zaščitne maske, vseeno pa sta se držala drugih priporočil stroke in ob obisku znanstvenega centra upoštevala medsebojno razdaljo. Kraljica je na dogodek prispela v helikopterju, ločeno od nje pa se je v avtomobilu pripeljal cambriški vojvoda. Vseh 48 oseb, kolikor je bilo prisotnih na dogodku, se je pred prireditvijo moralo testirati na covid-19, vsi testi so bili seveda negativni. Če se je moral testirati tudi princ, za zdaj še ni znano.

Pasica koronavirus oktober

Kraljica Elizabeta II se je zadnjič v javnosti pojavila 9. marca, ko se je z družino še zadnjič udeležila dogodka, preden sta se po 23. marcu s princemFilipomodpravila v samoizolacijo v grad Windsor, kjer čas preživljata še danes.