17°C

Kraljica Elizabeta še desetič prababica, vnukinja Zara rodila dečka

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
14
Vnukinja britanske kraljice Elizabete, Zara Tindall, je rodila. Zara in njen mož Mike sta dobila sina, ki sta mu nadela ime Lucas Philip Tindall.

Tiskovna predstavnica Zare Tindall, vnukinje britanske kraljiceElizabete II., in Mika Tindalla, nekdanjega igralca ragbija, je povedala, da se je njun tretji otrok rodil v nedeljo, 21. marca, in je tehtal 3,7 kilograma.

Kraljica Elizabeta II
Kraljica Elizabeta IIFOTO: AP

Na VOYO si lahko ogledate kar nekaj dokumentarnih filmov o britanski kraljevi družini.

Otrok se je rodil na tleh domače kopalnice po tem, ko nista uspela pravočasno priti do porodnišnice, piše BBC. Kraljica in vojvoda edinburški sta navdušena ob veseli novici, je potrdila Buckinghamska palača. Oba se že veselita, da spoznata desetega pravnuka, ko bodo okoliščine to seveda dovoljevale, je še povedala tiskovna predstavnica.

Mali Lucas je 22. v vrsti za britanski prestol. Njegovo srednje ime, Philip, je posvečeno Mikovemu očetu in njegovemu dedku.  

Zara in Mike že imata dva otroka, sedemletno Mio in dveletno Leno.  

Zara in Mike Tindall
Zara in Mike TindallFOTO: Profimedia

Rojstvo tretjega otroka je Mike opisal v podcastu The Good, The Bad & The Rugby: "Mali je prišel zelo hitro. Niti do porodnišnice ni prišel. Rodil se je na tleh kopalnice." Mike je povedal, da je Zarina prijateljica Dollyvidela, da bodo za porod prepozni, ko so se želeli odpraviti od doma. "K sreči babica, ki bi naju morala pričakati v bolnišnici, še ni bila tam in je bila blizu našega doma. Druga babica pa je prihitela ravno, ko smo zagledali glavico."

Koronavirus pasica nova