18°C

Kraljica počastila Filipov 100. rojstni dan

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
E.M. /
KOMENTARJI
8
Na princa Filipa, ki bi 10. junija letos praznoval svoj 100. rojstni dan, so se v palači spomnili s posebnim posvetilom. Kraljevo hortikulturno združenje je kraljici Elizabeti na ta dan podarilo prav posebno vrtnico, poimenovano po priljubljenem princu, ki je umrl zgolj devet tednov pred okroglo obletnico.

Kraljica Elizabeta je na 100. rojstni dan pokojnega moža prejela sadiko nove vrtnice, poimenovane po princu Filipu, ki bo imela novo domovanje v vrtovih Windsorske palače. Predsednik kraljevega hortikulturnega združenja je ob posebnem trenutku dejal, da je vrtnica spominsko obeležje vseh dosežkov, ki jih je pokojni princ dosegel v svojem življenju.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Vrtnica nosi tudi posebno, dobrodelno noto, saj bo del zaslužka od vsake prodane sadike namenjen skladu pokojnega princa, s katerim pomagajo mladostnikom z različnimi ozadji.

V objavi na Instagramu se je pokojnemu očetu poklonil tudi princ Charles, ki je ob tej priložnosti s sledilci delil svojo fotografijo iz otroštva, natančneje iz leta 1951, na kateri drži očeta za roko na letališču ob prihodu z obiska na Malti.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Svojega očeta se je spomnil tudi njegov najmlajši sin, princ Edward, ki je dejal, da bi sicer zelo rad z očetom praznoval njegov veliki rojstni dan, a se zaveda, da Filip ne bi želel velikega slavja: "Mislim, da se stoletnice ni veselil tako, kot smo se je morda mi." V prvem intervjuju po očetovi smrti je za BBC povedal še, da je bil njegov oče velik človek, ki ga nikoli ne bodo pozabili.

Vsebine o kraljevi družini si lahko ogledate na VOYO.

Na Instagramu se je oglasila tudi Filipova vnukinja, princesa Eugenie, ter zapisala, da misli na svojega dedka.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Princ Filip je umrl 9. aprila, s kraljico pa sta v 73 letih zakona dobila štiri otroke, osem vnukov in deset pravnukov. Žalostno vest je prvi sporočil britanski dvor.

Koronavirus pasica nova