Igralka Laura Prepon o bitki z bulimijo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.Pi.
KOMENTARJI
4
Laura Prepon, zvezdnica serije Oranžna je nova črna (Orange Is the New Black), je v duhu pričakovanja izida svoje knjige o materinstvu spregovorila o svojih spominih iz najstniških let, ko jo je mama "naučila" imeti bulimijo.

Tudi sama je mama, ima dva otroka. Zadnjega je povila konec februarja.
Tudi sama je mama, ima dva otroka. Zadnjega je povila konec februarja.FOTO: Profimedia

Igralka Laura Prepon, ki ima dva otroka, bo kmalu izdala knjigo You and I, as Mothers: A Raw and Honest Guide to Motherhood, in je tako v intervjuju za revijo People govorila o materinstvu ter se spominjala časa, ko je imela kot najstnica bulimijo, njena mama Marjorie Prepon pa jo je pri tem spodbujala. "Moja mama me je naučila bulimije. Začelo se je, ko sem bila stara 15, in je trajalo skoraj vsa moja dvajseta leta," je povedala.

PREBERI ŠE
Zvezdnica serije Oh, ta sedemdeseta povila drugega otroka

Laurine motnje hranjenja so se začele, ko ji je ena od manekenskih kasting agencij dejala, da mora izgubiti več kot deset kilogramov. Tako je njena izguba kilogramov postal projekt, ki sta se ga lotili skupaj z mamo, saj je tudi ona v času študija imela bulimijo. Mama jo je tako vsak dan tehtala, merila njen obseg, in Lauren je z njeno pomočjo shujšala na dobrih 47 kilogramov.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Takrat mi je rekla 'lahko imaš torto in jo tudi poješ' in točno sem vedela, o čem govori," je pripovedovala Preponova. "To je bila stvar, ki naju je zbliževala ... Skupna skrivnost," je dodala. "Mislim, da mi je hotela pomagati na svoj način," je povedala o materi, ki je Laurinega očeta spoznala potem, ko je shujšala. "Zanjo je tako uspeh pomenil biti suh," je pojasnila.

Po vseh teh letih se 40-letnica zdaj osredotoča na sedanjost zaradi Marjorie, ki ima Alzheimerjevo bolezen. "Nočem biti jezna nanjo, še posebej zdaj, ko ne vemo, koliko časa ji je še ostalo," je povedala za People. "Želim, da so ti trenutki, ko je prisotna, čim boljši," je zaključila.