Tuja scena

Leonardo pomaga pri zagonu novega sklada za hrano za revne Američane

New York, 03. 04. 2020 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, K.D.
Komentarji
6

Filmski igralec sodeluje pri ustanavljanju ameriškega sklada za hrano, ki je do zdaj zbral že 12 milijonov dolarjev za pomoč skupnostim, ki jih je prizadela pandemija novega koronavirusa. Sklad bo zagotavljal hrano revnim, starejšim, brezposelnim in otrokom, ki so odvisni od šolske prehrane.

Ameriški sklad za hrano bo sodeloval z organizacijama World Central Kitchen in Feeding America. Leonardo DiCaprio je soustanovitelj sklada z vdovo ustanovitelja podjetja Apple Laurene Powell Jobs. Uvodna sredstva sta prispevala med drugim Apple in avtomobilsko podjetje Ford. 910 tisoč evrov (oziroma en milijon dolarjev) je dala Oprah Winfrey, ki je do zdaj za hrano v času krize podarila skupaj deset milijonov dolarjev. 

Leonardo DiCaprio je soustanovitelj ameriškega sklada za hrano.
Leonardo DiCaprio je soustanovitelj ameriškega sklada za hrano. FOTO: Profimedia

Jeff Bezos, direktor spletne trgovine Amazon, pa je daroval kar 91 milijonov evrov (oziroma 100 milijonov dolarjev) in ob tem dejal: "Tudi v običajnih časih je prehranska negotovost v ameriških gospodinjstvih velik problem, žal pa je zdaj covid-19 to samo še poslabšal. Več milijonov Američanov se v tem času za pomoč obrne k neprofitnim dobrodelnim organizacijam, da bi jim pomagali s hrano."

Jeff Bezos, direktor Amazona, je daroval 91 milijonov evrov.
Jeff Bezos, direktor Amazona, je daroval 91 milijonov evrov. FOTO: AP

Ustanovitelj World Central Kitchen, španski kuharski mojster Jose Andres, je sporočil, da je v takšnih časih hrana obenem živilo in upanje, da je ljudem mar. "V obupanih časih je krožnik hrane ključen prehranjevalni element, ki skupnosti vliva upanje, da smo tu za njih in da skrbimo za boljši jutri. Stvari se bodo izboljšale."

"Ko milijoni izgubljajo delovna mesta in so ogroženi šolski programi prehranjevanja otrok, je nujno zagotoviti, da ljudje ne bodo lačni," je ob tem dejala Laurene Powell Jobs.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samuray1
03. 04. 2020 10.06
-1
V obljubljeni Ameriki ni revežov,to nas nekdo zavaja.
širimresnico
03. 04. 2020 10.00
+4
tale pošmrka v enem dnevu več kot daruje
BobbyP
03. 04. 2020 09.22
+8
Sami multimilijonarski "dobrodelneži". Drobtinice za rajo in odličen PR. Posel je posel, folk pa vedno bolj neumen. 🙄
slo_veter
03. 04. 2020 08.59
+8
vrste pred t.i. "food bank" so dolge kilometre. Ljudje nimajo za jest. Obljubljen je denar .. a nimajo računov na katerega bi lahko bil nakazan. YT je poln prispevkov kako ljudje čakajo po ure za vrečko konzerv. Ja obljubljena dežela.
detect
03. 04. 2020 08.46
+3
amerika first.
Jun2
03. 04. 2020 08.38
+17
Sanjska dežela ni tako sanjska.Ko imaš vojno na svojih tleh vidiš kako je država močna.