Tuja scena

Macu Millerju so se poklonili v parku, kjer je preživel svojo mladost

Pittsburgh, 12. 09. 2018 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Štiri dni po tem, ko je javnost pretresla novica o smrti 26-letnega raperja Maca Millerja, so se njegovi oboževalci zbrali na kraju, kjer se je zvezdnik zadrževal v mladih letih. Gre za moder tobogan v mestnem parku - po njem je poimenoval tudi svoj prvi album (Frick Park's Blue Slide).

26-letni Mac Miller je bil junak mesta Pittsburgh.
26-letni Mac Miller je bil junak mesta Pittsburgh. FOTO: Profimedia

V mestnem parku v Pittsburghu, rojstnem kraju raperja Malcoma McCormicka, znanega kot Mac Miller, se je zbralo več kot tisoč ljudi, ki so se želeli na poseben način pokloniti umrlemu zvezdniku. 

Zbrali so se na igralih mestnega parka Frick Park, pri modrem toboganu, ker je tam reper preživel velik del mladosti ter se mu leta 2011 poklonil tudi s poimenovanjem prvega albuma (Frick Park's Blue Slide). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovesnost je organizirala lokalna založba Nightfall Records, pred dogodkom pa so zapisali: "Za to legendarno ikono želimo združiti mesto. Mac si zasluži, da ga pospremimo tako, da slavimo njegovo življenje, se pogovarjamo o njegovih težavah, saj je njegovo delo prinašalo veselje v življenje vseh, ki so mu prisluhnili. Dobrodošli vsi umetniki, da pridete slikat, ustvarjat, risat – poklonimo se mu z živo umetnostjo," so pred dogodkom zapisali pri založbi.

Ob tej priložnosti so na novo prebarvali velik tobogan, park okrasili s svečami, rožami in ostalimi spominskimi pokloni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med žalujočimi je bila tudi Macova babica, Marcia Weiss, ki je z govorom prisotne ganila do solz. Nosila je pulover Blue Slide Park in se vsem zahvalila, da so prišli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Bilo je toliko različnih čustev, s katerimi smo izkazali spoštovanje človeku, ki je tako zaznamoval Pittsburgh. Njegovi prijatelji so govorili o njem same lepe stvari, slovesnosti so se udeležili njegovi sošolci … Bilo je čudovito in mislim, da govorim v imenu vseh, ko rečem, da ga bomo iskreno pogrešali. Vsi molimo za njegovo družino," je za E!News povedal eden izmed udeležencev.

Podpisali so tudi peticijo, s katero zahtevajo, da se park uradno preimenuje tako, da bo vključevalo Macovo ime (Mac Miller Blue Slide Park). 

Hiphip zvezdnika so našli mrtvega v njegovem stanovanju. Uradno vzrok smrti sicer še ni potrjen, a naj bi šlo za prevelik odmerek mamil. Kdaj in kje bo pokopan, še ni znano. Obdukcijo so že opravili, uradni vzrok smrti pa bo znan šele, ko bodo znani rezultati toksikološke analize, kar lahko traja več mesecev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
12. 09. 2018 22.21
+1
Naj počiva v miru. Sicer lahko bil še živ, če bi odrasel v zrelo osebo.