Tuja scena

Martin Scorsese od hčere prejel portret, ki slavi njegove filme

New York, 20. 07. 2021 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stanovanje družine Scorsese krasijo številne umetnine, med katerimi sta kar dve sliki, ki se poklanjata ikoničnemu delu Martina Scorseseja. Režiser je namreč od svoje starejše hčere prejel sliko, ki se navezuje na njegove filme, nato pa mu je mlajša hči poklonila še njegov portret, v katerem se skrivajo naslovi njegovih najbolj znanih režiserskih del.

Legendarni režiser je od svoje hčere prejel dragoceno darilo.
Legendarni režiser je od svoje hčere prejel dragoceno darilo. FOTO: Profimedia

Priznani režiser Martin Scorsese je od svoje hčere Francesce prejel trendovsko sliko, ki obeležuje njegovo življenje in delo v filmski umetnosti. Darilo je ponosno pokazal svojim oboževalcem na Instagramu, kjer je objavil fotografijo, na kateri pozira ob portretu, poleg pa zapisal: "Hvala moji hčeri Francesci Scorsese za to čudovito darilo." Umetniško delo je portret režiserja, prepreden s fotografijami in naslovi nekaterih izmed njegovih najbolj znanih filmov, kot so Volk iz Wall Streeta, Taksist in Dobri fantje

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Portret Mean Streets, poimenovan po Scorsesejevem istoimenskem filmu iz leta 1973, ki v slovenščini nosi naslov Ulice zla, je naslikal newyorški umetnik Aaron Gigi na pleksi steklu. Pri ustvarjanju je uporabil cement na leseni plošči in stare fotografije. "Naslova delo ni dobilo zgolj zato, ker gre za enega od filmov, ki jih je posnel, temveč tudi zaradi plasti betona, ki pokriva naslove filmov in fotografije, kar daje delu občutek ulične umetnosti. Beton simbolizira tudi legendarno in ikonično kariero, ki bo za vedno zapečatena v zgodovino filmske umetnosti," je za Page Six povedal Aaron in dodal, da je sliko ustvarjal 36 ur. Umetnik je bil navdušen, da je bila podarjena samemu Scorseseju, saj je na družbenem omrežju zapisal: "To delo je končalo v pravih rokah."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Družina Scorsese ima v lasti tri umetnine newyorškega umetnika, vključno z Mean Streets, katerih skupna vrednost je 27.500 ameriških dolarjev (23.400 evrov), je za tuj medij še razkril umetnik. Eno izmed del je portret igralke Janet Leigh, naslikan na kopalniške ploščice, ki poustvarja slavno sceno tuširanja iz filma Psiho Alfreda Hitchcocka, drugo pa slika Pink Panterja s Charliejem Chaplinom.

Francesca je Martinova hči, ki jo ima skupaj s svojo peto ženo Helen Morris, s katero se je poročil leta 1999. 21-letnica pa ni edina izmed njegovih treh hčera, ki ga je počastila s tako dragocenim darilom. Junija je namreč z oskarjem nagrajeni režiser od starejše hčere Cathrine prejel velikansko umetniško sliko, ki obeležuje njegove filme. Delo umetnika Jasona Fredericka Fesla je tudi takrat objavil na Instagramu, ob tem pa sledilce povprašal, koliko referenc na njegove filme prepoznajo na sliki. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
20. 07. 2021 18.14
+2
čestitke za talent , odlično ga je zadela, tudi če ne bilo bilo njega zraven bi prec vedel kdo je na sliki ! Drugače pa še na mnoga leta legenda ...
altair1
20. 07. 2021 17.43
+2
režiser vseh časov