Tuja scena

Matthew McConaughey po streljanju v šoli obiskal domači kraj

Teksas, 30. 05. 2022 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralec Matthew McConaughey je po streljanju na osnovni šoli obiskal domači kraj Uvalde v zvezni državi Teksas in skupnosti izkazal podporo. V streljanju pred nekaj dnevi je umrlo 19 otrok in dva učitelja. Zvezdnik naj bi se v domači kraj odpravil že dan po tragičnem dogodku, fotografijo z igralcem pa je na družbenem omrežju objavil republikanski senator Tony Gonzalez, ki je pristojen za mestno četrt, kamor spada tudi šola v kraju Uvalde.

Po tragičnem streljanju na osnovni šoli v kraju Uvalde v zvezni državi Teksas se je tja odpravil tudi 52-letni igralec Matthew McConaughey. Zvezdnika je streljanje še toliko bolj pretreslo, ker se je zgodilo v njegovem domačem kraju, s svojim obiskom pa je izkazal podporo družinam žrtev in izrazil svoje nestrinjanje s trenutno zakonodajo, ki omogoča lahek dostop do orožja.  

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey FOTO: Profimedia

McConaughey se je fotografiral z republikanskim senatorjem Tonyjem Gonzalezom, ki je njuno skupno fotografijo objavil na družbenem omrežju Twitter, na novinarska vprašanja pa ni želel odgovarjati. Gonzalez se je ob tej priložnosti igralcu zahvalil za podporo pri celjenju ran, ki jih je skupnosti zadal ta tragični dogodek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav se je igralčeva družina pozneje preselila v Teksas, je bil 52-letni igralec rojen v mestu Uvalde, njegova mama pa je bila učiteljica na šoli v bližini kampusa, kjer se je zgodilo tragično streljanje. McConaughey, ki že več let namiguje, da bo kandidiral za guvernerja Teksasa, se je po novici o tragičnem dogodku odzval tudi na družbenem omrežju, kjer je delil čustveni zapis.

"Znova smo tragično dokazali, da ne spoštujemo pravic, ki nam jih nudi naša svoboda, in da nismo odgovorni," je zapisal igralec in se s tem navezal na drugi amandma ameriške ustave, ki Američanom daje pravico do nošenja orožja. "Čas je, da se vsak Američan pogleda v ogledalo in vpraša, ali so to zares naše vrednote in kako bomo ta problem rešili. Katere kompromise lahko sprejme vsak posameznik, da bi prispeval k varnejši državi? Ne moremo se več izgovarjati," je poudaril. "To je epidemija, ki jo lahko nadzorujemo. Vemo, da smo lahko boljši, in taki tudi moramo postati."  

Zapis je zaključil z besedami: "Za vse, ki so zjutraj pred šolo odložili svoje otroke in se niso zavedali, da je to bilo poslednje slovo, nimam besed, ki bi vas lahko potolažile ali zacelile vašo rano ob izgubi. Če vam molitve lahko nudijo tolažbo, bomo še naprej molili."

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr.Who
30. 05. 2022 19.52
Oooo, prišel je izrazit podporo. Kako lepo. Pa tist senilnež je tudi prišel, kaj je že zaen? Aja Bide. Še dva dni boste pisali o tem, pol bo pa mir. Do naslednjega klanja! In to bi nekateri rado imeli v Sloveniji. Ameriško demokracijo.
revolucija_mb
30. 05. 2022 19.34
Dejstvo je, da takšnega naslova ne moreš napisati za nobeno drugo državo na tem planetu.
Carpediem32
30. 05. 2022 19.29
+2
Avtor, iz kraja Uvalde so se preselili v Longview v vzhodnem Texasu.
royayers
30. 05. 2022 19.20
+1
Iz Teksasa se je preselil v Teksas.
Venamian-the one
30. 05. 2022 18.22
+4
Indijanci in kavbojci,na predpisanih zdravilah....
Abica
30. 05. 2022 18.00
+3
Uvalde je tudi v Teksasu, ki je drzava. Verjetno se je preselil v neko drugo mesto v Teksasu.
Šac81
30. 05. 2022 17.42
+1
Nategujejo samega sebe.