Tuja scena

Matthew McConaughey prosi Teksašane, naj nosijo maske

Teksas, 19. 03. 2021 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Matthew McConaughey je svoje sodržavljane pozval, naj še naprej nosijo maske, da zaščitijo sebe in druge v pandemiji. Teksaški guverner Greg Abbott je namreč pred kratkim umaknil zakon, da je uporaba maske protizakonita.

Matthew McConaughey je v svoji izjavi za CBS This Morning dejal, da je bil presenečen nad guvernerjevo odločitvijo, da nošenje mask ni več obvezno. "Razumem, da se morajo ljudje vrniti na svoja delovna mesta, ne razumem pa, kako je lahko ukinil dekret, da nošenje maske ni več obvezno. Še vedno smo na poti proti cilju in maska je samo manjša neprijetnost. Želim si, da bi se tega zavedali ljudje po vsem svetu, ne samo Teksašani," je dejal.

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey FOTO: Profimedia

"Ni maska tista, ki se je bojimo, dajte no! Beseda 'obvezno' nam povzroča težave. Zato ne dovolimo, da nam ta beseda povzroča težave, in še naprej nosimo ta pripomoček, ki ga imenujemo maska," je nadaljeval igralec in dobitnik oskarja.

"To je samo manjša neprijetnost, ki jo nosimo danes, za več svobode, ki jo bomo imeli jutri. Gre torej za našo trenutno odločitev. Zato prosim vse prebivalce Teksasa in ljudi po vsem svetu,  da še naprej nosijo maske. Gre za našo odločitev. Če se lahko odločate, izberite masko. Dokazano je, da pomaga. Nismo več daleč, prebili se bomo skozi to. Hvala," je v intervjuju pozival McConaughey.

Igralec naj bi se naslednje leto potegoval za položaj guvernerja zvezne države Teksas. McConaughey živi v mestu Austen z ženo Camilo Alves in njunimi otroki. "Še vedno razmišljam o tem. Bil bi bedak, če ne bi. Gre za veliko čast," je na vprašanje o kandidaturi odgovoril igralec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Igralec se je sicer udeležil intervjuja, da bi promoviral dobrodelni koncert, ki ga bo organiziral. Na koncertu bodo nastopili Willie Nelson, Kelly Clarkson, Kacey Musgraves, George Strait, Khalid, Post Malone, Miranda Lambert in drugi. Koncet pa je namenjen zbiranju sredstev ob pomanjkanju vode v Teksasu zaradi zamrznitve glavnega voda.

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
19. 03. 2021 12.44
+1
med tem pa so demokrati spustili bolne migrante med ljudmi in to prav v teksas, halooo. pa prav te države ki so rdeče imajo boljše sliko kot pa modre. z razliko še da njihovi governerji niso ubij... nedložne kot cuomo.
Geres
19. 03. 2021 12.40
Včasih je bil faca. Žal so ti časi minili.
kevo122
19. 03. 2021 10.34
+4
Kak me to razpali, ko neki zvezdniki, ki so butasti kot noč drugim pridigajo kaj moramo delat, kako se moremo obnasat itd. U 99% primerov pa sami delajo iste stvari za katere so pametni. Hinavci fuj
silly
19. 03. 2021 11.35
+0
No ja....on ni na 24ur ampak ima verjetno one slušalke dražje od tvoje plače...tako, da o tem kdo je bolj butast bi se verjetno dalo debatirati...sicer povprečnega slovenceljna ne po inteligenci verjetno nemogoče premagati...
heavyd
19. 03. 2021 10.19
-1
A si še vedno kul levnuh, če ti je všeč ta kapitalist Matthew?
tron3
19. 03. 2021 10.11
+0
Kva ni ta model na Havajih, torej kva ga potem briga kva se dogaja v Texsasu?????