Tuja scena

Matthew McConaughey še vedno razmišlja o kandidaturi za guvernerja

Teksas, 27. 09. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oskarjevec Matthew McConaughey že nekaj časa namiguje na politično kariero, čas za najavo kandidature za ameriške volitve pa je že tik pred vrati. Zvezdnik sicer svojih političnih ambicij ne skriva, v intervjuju, ki ga je imel pred kratkim, pa je izrazil nekaj pomislekov, ki jih ima, preden se poda v boj za guvernerja zvezne države Teksas.

51-letni Matthew McConaughey je gostoval v podcastu Set It Straight: Myths and Legends, kjer se je dotaknil tudi svojih političnih ambicij. Igralec še vedno razmišlja o vključitvi v politično življenje, svoje možnosti in ambicije pa namerava bolj tehtno premleti in se odločiti za tisto, kar se mu bo zdelo najbolj primerno.

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey FOTO: Profimedia

"Še vedno tehtam vse možnosti. Najverjetneje se bo v nekem smislu to zgodilo, ampak sebe dojemam bolj kot folk pevca, filozofa in poeta kot pa pravega politika. To vidim kot razlog proti kandidaturi, hkrati pa se mi zdi prav to razlog, da se vključim v politiko, saj politika potrebuje prenovo. Kljub temu tehtam, kakšna je moja vloga pri tem?" je o politični karieri dejal zvezdnik.

Z oskarjem nagrajeni igralec je dejal, da če se bo odločil za vstop v politiko, bo to naredil s svojim pečatom. "Ostati želim pripovedovalec zgodb, to je moj dar. Rad počnem to in moram ostati umetnik. Prislužil sem si pravico, da uživam sobotne večere in vključena mora biti glasba. Lahko sem tudi zelo priden, praktičen, strukturiran in lahko vstanem v ponedeljek zjutraj. Ampak ostati moram umetnik," je dejal McConaughey.

"Če bi obstajala možnost, da še vedno lahko počnem vse to in hkrati ostanem umetnik, je prav mogoče, da je to delo zame. Morda pa bom prvi, ki bo to počel na drugačen način," je razmišljal igralec, ki z ženo Camilo Alves, tremi otroki in mamo Kay živi v teksaškem mestu Austin.

Novinarja sta McConaugheyju dejala, da ga vidita kot voditelja, saj je navdihnil mnogo ljudi, hkrati pa jih je tudi nasmejal. Priznala pa sta tudi, da ne poznata njegove politične usmeritve, saj ni povezan z nobeno politično smerjo. Dejala sta tudi, da si ne znata predstavljati, kako bi mu uspelo v senatu pridobivati glasove.

Igralec je v preteklih mesecih večkrat omenil, da bo kandidiral za teksaškega guvernerja, kot vse kaže, pa ima med Teksašani veliko podporo. Sodeč po zadnjih anketah ima prav  McConaughey največjo podporo, celo višjo od sedanjega guvernerja Grega Abbotta. Ljudem naj bi bila pri zvezdniku najbolj všeč njegova iskrenost. Menijo, da je on tisti, ki pove tako, kot je. Všeč so jim tudi njegove vrednote.

Na kandidaturo naj bi se pripravljal tudi nekdanji član predstavniškega doma Beto O'Rourke, a ga rezultati iste ankete umeščajo celo za Abbotta.   

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Smartbtm
27. 09. 2021 08.36
-1
v Ameriki je lahko vsak znan pajac tudi guverner
zurbrigen
27. 09. 2021 09.18
+1
HAHA pri nas je lahko praktično VSAK politik, oz. še bolje je če je čisti de bil, temu je vstop v parl zagotovljen.
Covid 19 2021
27. 09. 2021 08.23
-2
Pa bo to nam spremenilo življenje??? Vprašam za prjatla.