Tuja scena

Matthew McConaughey se zavzema za enotnost ameriške politike

Teksas, 10. 02. 2022 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralec Matthew McConaughey že nekaj let namiguje, da bi se nekega dne morda podal v politične vode. Čeprav je bil še najbližje temu pred nekaj meseci, ko je že skoraj napovedal kandidaturo za teksaškega guvernerja, si je v zadnjem trenutku premislil in se odločil, da bo kariera v politiki morala še nekaj časa počakati. Kljub temu igralec politiko pozorno spremlja in o svojih prepričanjih pogosto govori v medijih, v intervjuju za Fox News Digital pa je pred kratkim dejal, da je ameriška politika preveč osredotočena na strankarstvo in ne dobrobit države kot celote.

Matthew McConaughey je pred kratkim dejal, da ga zelo moti politična razdvojenost v Združenih državah, ki še bolj razdira že tako sprti demokratično in republikansko stranko. Pred nekaj meseci so ameriški mediji poročali, da se igralec po dolgoletnih napovedih končno podaja v politične vode, a si je rojen Teksašan na koncu spet premislil in ni vložil kandidature za guvernerja Teksasa. Zvezdniku so stavnice napovedovale prepričljivo zmago proti ostalima resnima tekmecema.

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey FOTO: Profimedia

Zvezdnik je v intervjuju za Fox News Digital izpostavil, da je Amerika pozabila na skupne vrednote, njeni politiki pa se preveč osredotočajo na 'modro' in 'rdečo' stran, s tem pa je mislil na barve demokratske in republikanske stranke. "Včasih se mi zdi, da njihova identiteta v celoti temelji na razveljavitvi drugega, namesto da bi se trudili uresničevati lastne vizije," je dejal 52-letni igralec. "Mislim, da se vsi zavedamo, da to ni način, ki bi dolgoročno prinesel nekaj dobrega," je še pristavil. 

Z oskarjem nagrajeni igralec je novembra podal izjavo, v kateri je sporočil, da se na prihajajočih volitvah še ne namerava potegovati za mesto teksaškega guvernerja, a te možnosti za prihodnost tudi ni izključil: "Kot preprostemu otroku, rojenemu v majhnem teksaškem mestu Uvalde, mi ni nikoli niti na misel prišlo, da bi kdaj veljal za morebitnega političnega voditelja države. To je pot, ki ji lahko sledim s ponižnostjo in navdihom. To je tudi pot, na katero se v tem trenutku še nisem odločil podati." Dodal je, da bo še naprej podpiral obrtnike, podjetja in fundacije, v katere verjame in delujejo v dobrobit celotni skupnosti, saj delujejo s poslanstvom, gradijo na zaupanju ljudi in hkrati ustvarjajo blaginjo. "To so ameriške sanje," je takrat pristavil. Američani bodo nove guvernerje zveznih držav izvolili 8. novembra 2022.