Tuja scena

Matthew McConaughey sporočil, da ne bo kandidiral za teksaškega guvernerja

Austin, 29. 11. 2021 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oskarjevec je v videoposnetku, ki ga je delil na Twitterju, pojasnil, da se zaenkrat ne namerava posvetiti politiki. Kljub temu da je kar dve leti vložil v razmislek o novem podvigu in preučevanju trenutnega stanja v ameriški politiki, se na to pot še ne podaja.

Matthew McConaughey je končno razjasnil, kakšni so njegovi načrti za prihodnost. Med temi zagotovo ni skorajšnjega vstopa v politiko. Naznanil je namreč, da ne bo kandidiral za položaj guvernerja ameriške zvezne države Teksas, kljub temu da se je političnim temam podrobno posvečal pretekli dve leti.

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey FOTO: Profimedia

52-letnik je dejal, da je v tem času raziskoval, se učil, poslušal o ameriški politiki in med tem razmišljal o kandidaturi. Dejal je, da je preučeval možnosti, kako biti čimbolj koristen za svojo družino in družbo, v kateri živi. ''Kot preprost mladenič, rojen v majhnem kraju Uvalde v Teksasu, nisem nikoli razmišljal o tem, da bi se kdaj podal na pot političnega vodje. To je ponižna in navdihujoča pot. Je pa tudi pot, za katero sem se odločil, da se nanjo v tem trenutku ne bom podal.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dejal je, da se je v dveh letih, ki so za njim, naučil mnogo stvari: ''Imamo mnogo težav, ki jih moramo rešiti. Naša politika potrebuje nov namen. Bremenijo nas delitve, ki potrebujejo ozdravljenje. V naših življenjih potrebujemo več zaupanja.'' Kljub temu da se za kandidaturo tokrat ni odločil, je razložil, da bo nadaljeval s podporo poslovnežem, podjetjem in fundacijam, ki ustvarjajo nove poti za uspeh ter organizacijam, ki so na misiji služiti in graditi zaupanje, medtem ko ustvarjajo blaginjo. Tovrstno delovanje je označil za ameriške sanje, pri katerih lahko pomagajo ravno politiki.

McConaughey je v preteklosti spregovoril o špekulacijah glede njegove kandidature. Marca je v oddaji Jimmyja Fallona dejal: ''To je nekaj, o čemer razmišljam, absolutno. Že razmislek o tem se mi zdi plemenito dejanje.'' Kljub trenutni odločitvi pa si vrat v politiko ni dokončno zaprl.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lojze3
29. 11. 2021 16.23
+2
Ok sm se že ustrašu
Biribombiribom
29. 11. 2021 16.19
+2
Haha, je mislil jezditi na Bidenovim valu, pa ga je malo streznila Republikanska zmaga v Virginiji, hehe
prevalanar
29. 11. 2021 15.04
+4
Uf, zelo sem razočaran, ker se moje življenje vrti okoli Texasa. Sedaj zaradi žalosti ne bom kandidiral za predsednika vaške skupnosti Žminca.
Andrej Volaj
29. 11. 2021 14.52
+4
Matej, hvala za info