Tuja scena

Med hišnimi preiskavami Diddyjevih domovanj našli tudi orožje

Los Angeles, 30. 03. 2024 16.43 | Posodobljeno pred 24 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Glasbeni mogul Sean 'Diddy' Combs se v zadnjih mesecih sooča s številnimi obtožbami, zadnjo v nizu pa je v obliki tožbe podal glasbeni producent Rodney 'Lil Rod' Jones, ki ga obtožuje spolnega napada, groženj in omamljanja. Zaradi obtožb, ki vključujejo trgovanje z ljudmi za spolne namene, so zvezdnikovi posestvi v Miamiju in Los Angelesu pred dnevi preiskali zvezni agenti, ki pa naj bi na raperjevem domu našli orožje.

Zvezni agenti, ki so pred dnevi preiskali posestvi raperja Seana 'Diddyja' Combsa v Miamiju in Los Angelesu, so našli strelno orožje, so za NBC News povedali trije viri. Glasbenikov odvetnik je v izjavi za medije dejal, da gre za lov na čarovnice, pri preiskavah pa so agenti uporabili pretirano silo, ob tem pa poudaril, da se bo zvezdnik še naprej boril, da opere svoje ime.

Na posestvu Seana Diddyja Combsa naj bi zvezni agenti našli tudi orožje.
Na posestvu Seana Diddyja Combsa naj bi zvezni agenti našli tudi orožje. FOTO: AP

54-letnikova domova v Los Angelesu in Miamiju so 25. marca preiskali preiskovalni agenti domovinske varnosti v okviru tekoče preiskave zveznih oblasti v New Yorku o trgovini z ljudmi, poroča tiskovna agencija AP, NBC News pa je pridobil informacije, da naj bi Combsu v Miamiju zasegli več telefonov, preden naj bi želel odpotovati na Bahame.

Raper, ki je znan tudi kot P Diddy in Puff Daddy, je bil v zadnjih mesecih vpleten v vrsto resnih obtožb. Zvezni uradniki na Manhattnu so v zvezi s preiskavo že zaslišali tri ženske in moškega, še poroča NBC News. Kakšno strelno orožje so našli in komu je pripadalo, še ni znano.

Po raciji v njegovi hiši je Combsov odvetnik Aaron Dyer dejal, da so agenti pri izvrševanju naloga za preiskavo uporabili prekomerno vojaško silo. "Ni opravičila za pretirano silo in sovražnost, ki so jo izkazale in uporabile oblasti, ali način, kako so ravnali z njegovimi otroki in zaposlenimi," je dodal in s tem spomnil, da sta bila v enem od domov prisotna glasbenikova sinova, ki so ju agenti zaslišali, pozneje pa so ju opazili, kako sta s potovalkama na rami zapustila posestvo.

Dyer je dejal, da Combs ni bil aretiran in da mu ni bila omejena možnost potovanja, prav tako niso aretirali nobenega od njegovih družinskih članov. "Ta zaseda brez primere skupaj z napredno, usklajeno prisotnostjo medijev vodi do prezgodnjega hitenja z obsodbo gospoda Combsa in ni nič drugega kot lov na čarovnice, ki temelji na neutemeljenih obtožbah v civilnih tožbah. Za nobeno od teh obtožb ni bila ugotovljena kazenska ali civilna odgovornost. Gospod Combs je nedolžen in se bo še naprej vsak dan boril, da bi opral svoje ime," je še povedal.

Več tožb

Combs se sooča z več tožbami, v katerih ga obtožujejo spolne zlorabe in drugih prestopkov. V tožbi, ki jo je februarja zoper Combsa podal glasbeni producent Jones, tega obtožuje, da ga je domnevno prisilil, da je nagovarjal prostitutke, in nanj pritiskal, naj ima spolne odnose z njimi. Glasbenikov odvetnik se je na obtožbe odzval z besedami, da gre za laži, Jones pa bi rad z njimi zaslužil.

Novembra 2023 se je s poravnavo uspel dogovoriti v tožbi nekdanjega dekleta Cassie, ki ga je obtoževala posilstva, zlorabe, omamljanja in fizičnega nasilja v obdobju desetih let. Combs je obtožbe ves čas zavračal in trdil, da gre za laži.

Od takrat so tri druge ženske vložile tožbe v južnem okrožju New Yorka, češ da jih je Combs spolno napadel. Dve trdita, da sta bili takrat še najstnici. Combs je tudi te zanikal in jih označil za 'boleče' in 'grozne'.

Diddy je med najvplivnejšimi producenti hip hopa zadnjih treh desetletij in je zgradil enega največjih glasbenih imperijev, ko je ustanovil založbo Bad Boy Records leta 1993. Delal je z umetniki, kot so Notorious BIG, Mary J Blige, Usher in Lil Kim. Je tudi dobitnik več grammyjev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BWC Buyer
31. 03. 2024 08.52
+1
Kar se ti e orozja...je v slovenistanu v vsaki drugi bajti. Kje je novica o tem?
Dinho8O
30. 03. 2024 19.58
+7
Ne samo diddy, kot kaze je kar vsa celebrity smetana zraven. Precej noro vse skupaj.
nelika123
30. 03. 2024 19.50
+4
Morda končno zaprejo pedofila,ki ima rad mlade fantje,punce pa prodaja
Berth
30. 03. 2024 19.45
+4
Ali ni zanimivo, da je Cassiejine izjave označil za laži, potem pa se z njo ekspresno poravnal? Če veš, da nekdo laže, potem vztrajaš do konca in ne odpreš denarnice, da se zadeva poleže, kajne. Seveda je kriv.
Ramzess
30. 03. 2024 19.12
+5
Čudno da tukaj ni omenjena preiskava tunelov pod njegovimi posesti. Tip je nekaj podobnega kot oni z otokom in tuneli pod njim.
Podlesničar
30. 03. 2024 19.29
+0
Hahaha... kaki tuneli.... tunele je zaznal nek tiktok vedeževalec 😂 Ima samo tunel od bazena do neke jame...
Morgoth
30. 03. 2024 19.11
+3
Ugotovili so, da se gre(jo) črni kriminal. To je isto, kot da bi ugotovili, da je trava zelena!
Face
30. 03. 2024 19.10
+11
Model je resen pacient. To niso samo obtožbe ..to smo nekateri vedeli že prej .
coca.eskim
30. 03. 2024 21.36
+1
Jamrač
30. 03. 2024 18.29
+13
Kaj?! V ameriki??? Ima orozje doma? Res ekstra odkritje
. .
30. 03. 2024 18.13
+1
Kdo za vraga je DiddY ?
nelika123
30. 03. 2024 19.50
+1