7°C

Meghan Markle se je pritožila nad komentarji Piersa Morgana

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
53
Meghan Markle, vojvodinja Susseška, se je uradno pritožila na britanski televizijski program ITV zaradi komentarjev voditelja Piersa Morgana, ki jih je izrekel o njenem duševnem zdravju. Ta še vedno stoji za svojimi besedami in se sklicuje na svobodo govora.

Meghan Markle je bolj kot zase to storila za druge, ki se soočajo z duševnimi težavami.
Meghan Markle je bolj kot zase to storila za druge, ki se soočajo z duševnimi težavami.FOTO: Profimedia

Novinar in voditeljPiers Morgan je kritiziral intervju Meghan Markle z voditeljico Oprah Winfrey in dejal, "da ji ni verjel niti besede". Potem ko je v oddaji Good Morning Britain izrazil svoje mnenje in odvihral iz studia, je dal odpoved, njegovo odpoved pa je sprejel tudi televizijski program ITV.

"Po razpravah s televizijskim kanalom ITV se je Piers Morgan odločil, da je zdaj napočil čas, da zapusti Good Morning Britain," so sporočili iz britanske mreže. "ITV je sprejel njegovo odločitev in nima več česa dodati." 

PREBERI ŠE
Piers Morgan po ostrih besedah o Meghan Markle zapušča jutranjo oddajo

Meghanina pritožba na ITV se je nanašala na vpliv, ki bi ga Morganovi komentarji lahko imeli na druge, in to, kako bi lahko situacija poslabšala resnost težav z duševnim zdravjem. Pritožba se ni nanašala konkretno na voditeljeve zlobne komentarje, ki jih je izrekel o njej, poročaCNN.

V ponedeljkovi oddaji Good Morning Britain je Morgan podvomil v Meghanine besede o samomorilskih mislih. Njegovi komentarji so v Veliki Britaniji sprožili veliko polemik in slavnega voditelja je celo okarala dobrodelna organizacija za duševno zdravje Mind.

Piers Morgan vztraja pri svojem.
Piers Morgan vztraja pri svojem.FOTO: Profimedia

Britanski regulator za komunikacije Ofcom je sporočil, da je prejel več kot 41.000 pritožb glede ponedeljkove oddaje Good Morning Britain, in sprožil preiskavo v skladu "s škodo in pravili o prekrških".

Na VOYO si lahko ogledate kar nekaj dokumentarnih filmov o britanski kraljevi družini, tudi o Meghan in Harryju.

Danes, v sredo, je Morgan izjavil, da še vedno ne verjame Meghan: "Imel sem čas, da sem o svoji izjavi premislil, a še vedno stojim za svojimi besedami. Svoboda govora še vedno obstaja. Hvala za vso ljubezen in sovraštvo. Odhajam, da bom preživel več časa s svojim mnenjem," je tvitnil voditelj. Tekstu je dodal fotografijo Winstona Churchilla s pripisom citata o svobodi govora.

PREBERI ŠE
Piers Morgan vztraja pri kritiki vojvodinje, odzvali so se znani obrazi

Koronavirus pasica november