Tuja scena

Meghan želi zaščititi pet prijateljic, ki so ji v intervjuju stopile v bran

London, 10. 07. 2020 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Meghan Markle je na sodišče vložila prošnjo, s katero bi založniku Associated Newspapers preprečila javno imenovanje petih žensk, ki so jo med intervjujem leta 2019 branile pred lažmi, ki so jih v tistem času objavili v britanskih tabloidih.

Pet žensk, ki so jih na portalu People opisali kot Meghanine dobre prijateljice, so svoj intervju dale leta 2019. Želele so stopiti skupaj proti globalnemu nasilju v medijih in spregovoriti resnico o Meghan. Vojvodinja Sussekška je potrdila, da se ni zavedala dejanj svojih prijateljic in da nikakor ni bila vpletena v njihove izjave.

Imena so sicer zaupno posredovali sodniku in so vključena v sodni proces, tako ima do njih dostop tudi tabloid Mail on Sunday, ki ga Meghan zaradi objavljenega odlomka pisma, ki ga je naslovila na svojega očeta Thomasa Markla leta 2018, toži zaradi kršitve avtorskih pravic in zlorabo zasebnih podatkov. Vojvodinja je ob tem še potrdila, da Associated Newspapers grozi, da bo javno identificiral omenjenih pet žensk. 

Meghan Markle na sodišču išče pravico.
Meghan Markle na sodišču išče pravico. FOTO: Profimedia

"Associated Newspaper, ki je lastnik tabloida The Mail on Sunday in The Daily Mail, grozi, da bodo objavili imena petih žensk, petih državljanov, ki so se pred več kot letom dni odločile, da bodo anonimno govorile z ameriškim medijem. Želele so braniti javno osebo pred nasilnim vedenjem britanskih tabloidnih medijev," je vojvodinja Sussekška zapisala v svoji izjavi, ki jo je pridobil E! News. "Teh pet žensk ni povezano s trenutnim primerom, ki ga obravnava sodišče. Založnik je deloval nezakonito in se skušal izogniti odgovornosti. Ustvaril je zmedo in odvrnil pozornost od ključnega primera – to, da so nezakonito objavili moje zasebno pismo."

Meghan v svoji izjavi opisuje vsako žensko kot zasebno državljanko, mlado mamo, ki ima pravico do zasebnosti. "Imena so zaupna in če bo tabloid v javnem članku brez razloga zapisal imena petih žensk, je to izključno zaradi komercialnih razlogov, zlobe in predstavlja grožnjo njihovemu duševnemu počutju," je še zapisala ter dodala, da se omenjeni tabloid igra medijsko igro z resničnimi življenji. "Spoštljivo prosim sodišče, naj to pravno zadevo obravnava z občutkom, ki si ga zaslužimo in prepreči, da bi založnik zlorabil pravni postopek."

V predloženem dokumentu so še zapisali, da imajo vse ženske majhne otroke, ki bi jih globoko prizadela neželena pozornost novinarjev, fotografov na njihovih domovih in v javnosti, kar bi vplivalo na njihove starše. Po poročanju The Telegrapha je zadeva pritegnila ogromno javnega zanimanja in je že vplivala na zasebno življenje ene od petih omenjenih prijateljic. 

Tiskovni predstavnik tabloida The Mail on Sunday je dejal, da nimajo namena objaviti identitete petih prijateljic ta konec tedna. "Toda njihovi dokazi so v središču primera in ne vidimo razloga, da bi bilo treba njihove identitete ohraniti v tajnosti," je še dodal govorec. "Zato smo prejšnji teden njenim odvetnikom povedali, da mora sodišče praviloma upoštevati vprašanje njihove zaupnosti." Iz uredništva tabloida so pred tem še sporočili, da stojijo za svojo zgodbo, objavljeno leta 2018, in odločno zagovarjajo to zadevo. Poleg tega še vedno zanikajo navedbo, da bi na kakršen koli način spreminjali Meghanino pismo in tako vplivali na bralce.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mijam75
10. 07. 2020 17.59
+8
Ne zanima me, kdo je njenih 5 prijateljic, niti njeni problemi... Če se je umaknila iz javnosti, zakaj še kar obvešča javnost o vsem....
BobbyP
10. 07. 2020 17.57
+12
Elizabeta v svojih mladih letih bi tole sintetično bitje z brcami v rit pognala čez Atlantik še preden bi uspela izgovoriti H od Harry. 🙄
emilzapata
10. 07. 2020 17.36
+13
nehajte že enkrat nabijati s to nepomembno češpljo!!!!!!
Hellsrael
10. 07. 2020 16.51
-5