Tuja scena

Melindo French Gates na večerjo v Belo hišo pospremil sin Rory

Washington, 26. 05. 2024 12.14 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Melinda French Gates je na večerjo v Belo hišo povabila sina Roryja. Znana filantropistka je po rdeči preprogi zakorakala z roko v roki s svojim edinim sinom, ki je tistega dne praznoval svoj 25. rojstni dan. 59-letnica je sicer pred dvema tednoma sporočila, da se je umaknila s položaja v fundaciji, ki sta jo ustanovila z nekdanjim možem Billom Gatesom, a sodelovanje nadaljevala tudi po ločitvi.

Filantropistko Melindo French Gates je na gala večerjo v Belo hišo pospremil sin Rory, mati in sin pa sta s svojo prisotnostjo in podobnostjo navdušila. 59-letnica je za to priložnost oblekla dolgo svetlo obleko z rožnim potiskom, videz pa dopolnila z rumenim ogrinjalom in ujemajočo se torbico, 25-letnik pa se je odločil za klasično črno moško obleko z belo srajco in črno kravato.

Melinda French Gates s sinom Roryjem na večerji v Beli hiši.
Melinda French Gates s sinom Roryjem na večerji v Beli hiši. FOTO: Profimedia

Med povabljenci, ki so se udeležili večerje v čast obisku kenijskega predsednika Williama Ruta in njegove žene Rachel, so bili še igralec Levar Burton, nekdanja ameriška predsednika Bill Clinton in Barack Obama ter kantavtorja Don McLean in Braid Paisley.

Melinda French Gates s sinom
Melinda French Gates s sinom FOTO: Profimedia

Melinda, ki se je nedavno razšla z novinarjem Jonom Du Prejem, je pred dvema tednoma presenetila z izjavo, da je odstopila s položaja v dobrodelni Fundaciji Gates, za to pa je prejela odškodnino v vrednosti 11, 5 milijarde evrov. Čeprav sta se z nekdanjim možem Billom razšla že leta 2021 po 27 letih zakona, pa sta skupaj nadaljevala delo v fundaciji. "V skladu s pogoji svojega dogovora z Billom bom ob odstopu s položaja v fundaciji prejela 11, 5 milijarde evrov, ki jih bom posvetila svojemu delu v imenu žensk in družin," je ob izstopu zapisala na družbenem omrežju X.

Ob njeni odločitvi se ji je zahvalil tudi nekdanji mož, ki je, sodeč po Bloombergovi lestvici najbogatejših Zemljanov, na petem mestu."Žal mi je, da Melinda odhaja, a sem prepričan, da bo imela velik vpliv pri nadaljevanju svojega dobrodelnega dela," je zapisal in se ji zahvalil za njen prispevek na začetku delovanja njune fundacije.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MarkoJur
26. 05. 2024 19.31
+8
Me zanima, če sta se cepila?!
nikhrast
28. 05. 2024 20.35
-10
Volja
26. 05. 2024 19.16
+1
Občudujem jo, ker kot kaže je oznanila tista, ki je vse življenju Gatesu omogočala prosperiteto in doma podpirala tri vogale pri hiši. Vse boljše mi tako dozdeva in grem stavit, da je bilo tako.
Volja
26. 05. 2024 19.18
Kako to, da pod določenimi članki mi samo popravlja tekste v napačen tekst,pod drugimi stranmi pa ne tako?
Sixten Malmerfelt
26. 05. 2024 16.21
+0
Štiri organizacije trenutno lobirajo pri zakonodajalcih in uradnikih v ZDA in Evropi, da namenijo več sredstev za pripravo na naslednjo pandemijo in cepiva. V svoji novi knjigi Gates poziva vlade, naj financirajo skupino strokovnjakov za pandemijo, vključno z epidemiologi in drugimi znanstveniki ter strokovnjaki za javno zdravje.
Sixten Malmerfelt
26. 05. 2024 16.21
+1
CEPI in Gavi bi prejela milijarde dolarjev, večinoma od vlad, za delo pri razvoju, nabavi in ​​distribuciji odmerkov cepiva državam z nizkimi in srednjimi dohodki prek COVAX. Od 23 milijard dolarjev, ki so jih prejeli partnerji ACT-A, kot sta Gavi in ​​CEPI, je velika večina šla za razvoj in distribucijo cepiv, vključno s COVAX. Le 2,2 milijarde dolarjev je šlo za krepitev zdravstvenih sistemov posameznih držav. COVAX ni izpolnil svoje obljube, da bo do konca leta 2021 svetu dostavil 2 milijardi odmerkov, vendar je izpolnil cilj, da bo cepil 20 odstotkov prebivalstva v državah z nizkimi dohodki.
Sixten Malmerfelt
26. 05. 2024 16.17
+1
inančna analiza je pokazala, da je fundacija Gates skupaj porabila 2,1 milijarde dolarjev. Tiskovni predstavnik fundacije je potrdil zaključke raziskovalne skupine o porabljenih sredstvih, a dodal, da finančna analiza ni bila “popolnoma usklajena” z njihovo lastno analizo porabe. V začetku tega leta je fundacija na svoji spletni strani objavila nekaj podrobnosti o porabi. V zadnjih dveh letih so voditelji štirih organizacij porabili najmanj 8,3 milijona dolarjev za lobiranje pri zakonodajalcih in uradnikih v ZDA in Evropi. Organizirali so na desetine srečanj z zdravstvenimi in političnimi voditelji, ne le zato, da bi zbrali več sredstev za svoje organizacije, ampak tudi, da bi vlade spodbudili k drugačnemu razmišljanju o tem, kako pristopijo k boju proti Covidu.
Sixten Malmerfelt
26. 05. 2024 16.16
+2
Štiri organizacije so v preteklosti sodelovale, tri pa imajo skupno zgodovino. Največja in najmočnejša je bila 1.Fundacija Billa in Melinde Gates. Potem je bil tu še 2.Gavi, globalna organizacija za cepiva, ki sta jo ustanovila Gates in 3.Wellcome Trust, britanska raziskovalna fundacija z več milijardami dolarjev, ki je v preteklih letih sodelovala s fundacijo Gates. Nazadnje je bila tu še 4.Koalicija za inovacije pripravljenosti na epidemije ali CEPI, mednarodna skupina za raziskave in razvoj cepiv, ki sta jo leta 2017 pomagala ustanoviti Gates in Wellcome. Preiskava kaže, v kolikšni meri so organizacije uporabile svoj vpliv za pomoč pri odločanju o življenju ali smrti ter pri distribuciji cepiv in zdravil.
Sixten Malmerfelt
26. 05. 2024 16.16
+2
“PRENOS MOČI Z NACIONALNIH VLAD NA SKUPINO NEVLADNIH ORGANIZACIJ” Sledil je skoraj neizprosen prenos moči z nacionalnih vlad na skupino 4 nevladnih organizacij. Oborožene s strokovnim znanjem, podprte s stiki na najvišji ravni in okrepljene z dobrimi odnosi s proizvajalci zdravil, so štiri organizacije prevzele vloge, ki jih pogosto igrajo vlade. Medtem ko so države še razpravljale o resnosti pandemije, so skupine identificirale potencialne proizvajalce cepiv in ciljno vlagale v razvoj testov, zdravljenja in cepiv. In uporabili so svoj vpliv pri Svetovni zdravstveni organizaciji, da so pomagali ustvariti ambiciozen načrt za distribucijo po vsem svetu …
vvvilice
26. 05. 2024 16.11
+6
Prosim, varujte nas filantropov in drugih, ki nam hočejo dobro. Ne, ne potrebujemo take pomoči, ne hvala.
Sixten Malmerfelt
26. 05. 2024 15.50
+2
zločinka nad človeštvom, kot njen nekdanji mož!
Sixten Malmerfelt
26. 05. 2024 15.47
+9
zastrupljevalka ljudi! filantropka
nikhrast
26. 05. 2024 16.32
-12
Poglej kako sta uspešna pri cepljenju za polio.
Sixten Malmerfelt
26. 05. 2024 16.40
+11
reklamiranje samega sebe, tako kot windowsi
MarkoJur
26. 05. 2024 19.33
Stol
26. 05. 2024 15.41
+3
Filantropistka. Ta elita, to so sami filani tropi.