Tuja scena

Minea: Po nesreči sem imela napade panike, a nisem želela živeti tako

Maribor, 29. 05. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Kaja Ahčin
Komentarji
1

Minea je ena bolj priljubljenih hrvaških glasbenic, ki se lahko pohvali s številnimi oboževalci tudi v Sloveniji. Vsakič, ko pride k nam, se počuti odlično, saj pravi, da so tu zelo dobri ljudje. Niti prometna nesreča, ki jo je pred leti doživela ravno, ko se je vračala iz Maribora, Sloveniji ni pridelala črne pike. Kako jo je izkušnja zaznamovala, kaj si misli o Baby Lasagni in zakaj je opustila študij predšolske vzgoje in diplomirala iz marketinga, je zaupala v pogovoru za naš portal.

Čeprav je Minea ponosna Hrvatica, je vesela, da ji je z glasbo uspelo tudi zunaj meja domovine. Slovenijo ima izjemno rada, pri nas pa so ji najbolj všeč ljudje. Zelo rada se vrača k nam, v prihodnosti pa bo pri nas še pogosteje, česar se zelo veseli. "Slovenija je za vedno zapisana v moje srce. Tukaj imam veliko prijateljev, sodelavcev in ljudi, ki so povezani z mojo glasbo, zato se vedno rada vračam," je zaupala v pogovoru za naš portal. 

Čeprav je Minea ponosna Hrvatica, je vesela, da ji je z glasbo uspelo tudi zunaj meja domovine.
Čeprav je Minea ponosna Hrvatica, je vesela, da ji je z glasbo uspelo tudi zunaj meja domovine. FOTO: Biljana Blivajs - Cropix

Sodelovanje z Niko Zorjan: 'Nanjo me vežejo samo lepi spomini'

Slovensko glasbeno sceno zelo rada spremlja, pri enem od svojih duetov je sodelovala tudi z našo Niko Zorjan, na njuno skupno ustvarjanje pa jo vežejo zelo lepi spomini. "Nika je mlada, zelo pozitivna in prav to je tisto, kar te najbolj očara, ko jo spoznaš. Moram priznati, da mi je najina pesem prinesla veliko veselja in na Niko me vežejo samo lepi spomini," je zaupala. 

Pred leti je sodelovala tudi z Niko Zorjan, na katero jo vežejo sami lepi spomini.
Pred leti je sodelovala tudi z Niko Zorjan, na katero jo vežejo sami lepi spomini. FOTO: Biljana Blivajs - Cropix

Prometna nesreča, ki Sloveniji ni predelala črne pike

V Sloveniji je leta 2015 doživela tudi izkušnjo, ki je v njej pustila sled. Ko se je skupaj s plesalkami po nastopu v Mariboru vračala v Zagreb, je bila udeležena v prometni nesreči. "Iz tega sem potegnila najboljše, kar sem lahko. Sama sem oseba, ki tudi v slabših situacijah poskuša ostati pozitivna. Imela sem težave, lahke napade panike, a sem se odločila, da tako ne želim živeti," je povedala, obenem pa razkrila, da kljub temu nima naše dežele nič manj rada, prav tako pa se ne boji vožnje z avtomobilom. "Nikoli nisem imela strahu pred tem, še danes se najraje vozim sama," je priznala glasbenica, ki se ji o nesreči in njenih posledicah zdi pomembno govoriti, da se ljudje, ki se soočajo s podobnimi težavami, ne počutijo sami. 

Kljub prometni nesreči se danes ne boji vožnje in na vse skupaj gleda pozitivno.
Kljub prometni nesreči se danes ne boji vožnje in na vse skupaj gleda pozitivno. FOTO: Arhiv izvajalke

'Baby Lasagna je naredil nekaj, česar za Hrvaško že dolgo ni naredil nihče'

Minea je na sceni že skoraj 30 let, v svoji glasbeni karieri pa se je preizkusila v različnih žanrih, a kljub temu pravi, da stvari, ki danes prihajajo na sceno, še niso bile slišane. Ena od teh je tudi letošnji hrvaški predstavnik na Pesmi Evrovizije Baby Lasagna, ki se je uvrstil na drugo mesto. "Veliko imamo novih izvajalcev, ki imajo posebno energijo in ustvarjajo nov zvok. To je obnorelo svet in Baby Lasagna je naredil nekaj, kar je težko opisati. Nekaj, kar za Hrvaško na Evroviziji že dolgo ni naredil nihče," je pohvalila svojega stanovskega kolega. Z njim se osebno še ni spoznala, se bodo pa njune poti, tudi poslovno, kmalu prepletle. 

Kaj se je zgodilo z njenimi sanjami, da bi postala vzgojiteljica v vrtcu, zakaj je diplomirala iz marketinga, kaj počne, ko je sama doma, in kdo je Tobias Končić? Po čem jo poznajo v soseski in zakaj ji ni žal, da je zamudila celo svoj maturantski ples, pa izveste v zgornjem pogovoru. 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Primož Rus
29. 05. 2024 10.10
ABSOLUTNO NIČ se je NE SLIŠI !!!