Tuja scena

Miss Universe 2018 je postala predstavnica Filipinov

Bangkok, 17. 12. 2018 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V tajski prestolnici je potekalo lepotno tekmovanje za osvojitev laskavega naziva Miss Universe 2018. Zmagovalno krono je prejela 24-letna voditeljica in manekenka ter predstavnica Filipinov, Catriona Gray.

V Bangkoku je pred kratkim potekalo lepotno tekmovanje za izbor Miss Universe 2018. Laskavi naziv in krona sta romala v roke 24-letni predstavnici Filipinov, Catrioni Gray, ki je na poti do vrha premagala tekmovalke iz preostalih 93 držav. Prva spremljevalka je postala miss Južne Afrike, Tamaryn Green, druga spremljevalka pa miss Venezuele, Sthefany Gutiérrez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lepotni dogodek sta povezovala 61-letni komik Steve Harvey in 31-letna manekenka močnejše postave Ashley Graham, ki je v vlogi sovoditeljice tekmovanja za Miss Universe nastopila že v preteklem letu, na odru pa je z glasbeno točko navdušil pevec Ne-Yo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Harveyjeva ponovna vloga povezovalca lepotnega tekmovanja je marsikoga nekoliko presenetila, saj je komik leta 2015 razglasil napačno zmagovalko naziva Miss Universe. Na začetku letošnjega lepotnega izbora je 61-letnik povedal, da so prvič v zgodovini tovrstnega tekmovanja ocenjevalno komisijo tvorile izključno predstavnice ženskega spola. V sodniških čevljih so se znašle modna oblikovalka Monique Lhuillier, Miss Universe 1988 Bui Simon, Miss Universe 1992 Michelle McLean, soustanoviteljica gibanja Women's March Janaye Ingram, ustanoviteljica SWAAY Media Iman Oubou, izvršna direktorica CulturIntela Lili Gil Valetta in arhitektka Richelle Singson-Michael.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Catrioni Gray je krono predala lanskoletna zmagovalka in predstavnica Južne Afrike Demi-Leigh Nel-Peters, ki je ob svoji zmagi za E!News dejala: ''Lahko si lep in pameten ter obenem sposoben doseči spremembo v svoji skupnosti, državi, svetu.''

Pozornost plenila miss Španije

Čeprav je na koncu zmagovalni naziv in laskavo krono osvojila predstavnica Filipinov, je bilo med samim tekmovanjem veliko pozornosti namenjene predstavnici Španije, Angeli Ponce, ki je bila prva transseksualna tekmovalka v zgodovini lepotnega tekmovanja. Za revijo Time je Poncejeva razložila, zakaj se je udeležila lepotnega izbora: ''Tekmujem zato, ker sem si to želela že kot majhna deklica. Obenem želim dokazati, da lahko transseksualke postanejo karkoli si želijo: učiteljice, zdravnice, političarke in celo Miss Universe.'' Predstavnica Španije se kljub pozornosti, ki jo je pritegnila, ni uspela uvrstiti med top 20 tekmovalk.

Prva transseksualna tekmovalka v zgodovini lepotnega tekmovanja
Prva transseksualna tekmovalka v zgodovini lepotnega tekmovanja FOTO: Profimedia
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MrKritik77 .
17. 12. 2018 15.17
+2
Miss Universe, tekmovalke pa samo Zemljanke. Čisti nateg! :-)
Justiceiscoming81
17. 12. 2018 12.25
+0
pffffff bomba
SenecaLucius
17. 12. 2018 12.24
-6
Kako krivičen je ta svet! Spet je izvoljena lepa punca. Le kdaj bomo dosegli enakopravnost in bo za miss sveta izvoljen temnopolti moški istospolne usmerjenosti? 😇😝
Romantik
17. 12. 2018 11.50
+9
zelo neklasična Filipinka, pa tudi zelo lušna
Quatflow
17. 12. 2018 12.32
+10
Nima nekih pretiranih vzhodnjaskih potez. Je pa lepsa od dalec kot od blizu. V glavnem, je cedna.
Kristof19
17. 12. 2018 13.17
+5