Tuja scena

Monaška princesa Charlene: Še vedno sem krhka

Monako, 25. 05. 2022 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Monaška princesa Charlene, ki je bila več mesecev na zdravljenju v tujini, je prvič spregovorila v javnosti in razkrila, kakšno je njeno zdravstveno stanje in počutje. Ker so se v tem času, ko je bila odsotna z dvora, pojavile govorice, da imata s princem Albertom tudi zakonske težave, je presenetila z izjavo, da je njen mož njen zaščitnik.

Princesa Charlene je prvič spregovorila o njeni leto dni dolgi bitki s slabim zdravstvenim stanjem in duševnimi težavami. Princesa je priznala, da je bil boj dolg, težek in boleč. Princesa je s hčerko Gabriello obiskala Teden mode v Monte Carlu, lokalnim medijem pa je dejala, da je njeno stanje še zmeraj krhko. Princesa je bila štiri mesece na zdravljenju v kliniki v Švici, kjer so ji pomagali pri težki fizični in čustveni izčrpanosti.

"Ko sem se vrnila v kneževino, sem vso svojo energijo posvetila svojim otrokom, možu in svojemu zdravju. Oni so moja prioriteta," je dejala. "Še vedno sem krhka, zato nočem hiteti. Bila je dolga, boleča in težka pot. Danes se počutim bolj mirno," je še dodala.

Princesa Charlene s hčerko Gabriello
Princesa Charlene s hčerko Gabriello FOTO: Profimedia

Charlene je zbolela maja 2021, ko je bila na obisku v Južni Afriki in je načrtovala le 10-dnevni obisk svoje domovine, a na koncu ostala pol leta. Novembra se je prostovoljno odpravila na zdravljenje na kliniko v Švico, kar pa naj bi bila po besedah njenega moža njena odločitev, ki jo je podprla celotna družina.

Princ Albert in njuni trije otroci so jo večkrat obiskali, njeno zdravljenje v tujini pa je bilo vzrok, da je zamudila 10. obletnico poroke. Prav to je bil tudi povod za govorice, da naj bi v njenem zakonu pošteno škripalo, mnogi pa so se začeli spraševati tudi o tem, ali niso njene zdravstvene težave le izgovor za njeno odsotnost.

Odkar se je marca vrnila v Monako, so začele krožiti nove govorice, ki pravijo, da je Charlene že kupila dom izven kneževine in namerava zapustiti moža. Princesa je o tem novinarjem dejala: "Želite govoriti o govoricah o moji ločitvi ali o mojem novem domu v Švici? Še vedno me žalosti, da določeni mediji vzpodbujajo govorice o mojemu zakonu in mojemu življenju. Tako kot vsi ostali smo tudi mi samo ljudje, ki imamo čustva in slabosti. Le da je naša družina bolj izpostavljena medijem."

Princesa Charlene se je udeležila modne revije s hčerko in znova stopila pred javnost.
Princesa Charlene se je udeležila modne revije s hčerko in znova stopila pred javnost. FOTO: Profimedia

Princesa je pohvalila tudi svojega moža, ki ga je imenovala kar za svojega zaščitnika, ki jo varuje pred govoricami. Dejala je, da ji je bil v veliko podporo in da sta se pogovorila tudi o grozljivih govoricah. Charlene je v preteklem letu tudi večkrat izrazila željo po vrnitvi v Monako, kjer bi znova prevzela svoje kraljeve dolžnosti. "Zelo vesela sem, da sem se lahko ponovno vrnila v Monako in sem s svojo družino. Prejela sem veliko pozitivnih in toplih sporočil, ko sem bila odsotna, zato se zahvaljujem vsem za podporo," je še dejala medijem.

Dogodek pa ni bil poseben le za javnost in princeso, to je bil prvi javni dogodek, kamor se je sedemletnica odpravila skupaj s svojo mamo. Princesa je ob tem razkrila, da se tudi njena hči rada lepo obleče, počeše in celo  namaže z mamičino šminko za ustnice.

To je bil princesin tretji javni dogodek, ki se ga je udeležila, odkar se je marca vrnila v domovino. Charlene se sicer odslej namerava udeleževati čim več takih dogodkov, a kot je poudarila, želi stopati korak po korak. Julija naj bi sicer gostila dogodek, ki ga pripravlja njena dobrodelna fundacija skupaj z Rdečim križem. Udeležila naj bi se tudi dirke Formule 1 v prihodnjih dneh. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
26. 05. 2022 09.38
-1
Groza. Kako en človek lahko na dno spravi drugega človeka. Seveda, če ima ta tako omajano samopodobo in samozavest. Naj se gospa končno loči in zaživi na novo. Ker njen mož ni vreden piskavega groša, pa če sedi na denarju. Res... Ne razumem jo. 😱
bohinj je zakon
26. 05. 2022 08.26
Še ena Diana?
myomy
25. 05. 2022 21.28
ćurkl
25. 05. 2022 21.14
-1
Pustite jo, da igra odbojko, al-kaj-že!
Loana
25. 05. 2022 21.14
+4
Duševne bolezni, ni za podcenjevati. Žal pa še vedno premalo govori o tem. Želim ji polno ozdravitev.