Tuja scena

Nepridipravi vdrli v profil pokojnega Matthewa Perryja

Los Angeles, 28. 02. 2024 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V profil pokojnega Matthewa Perryja na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, so vdrli nepridipravi. Fundacija, ustanovljena v čast zvezdniku Prijateljev, ki je umrl oktobra lani, je najverjetnejša tarča, saj so povezavo do njene spletne strani zamenjali z lažno in denarna sredstva, ki jih ta zbira, speljali na svoj račun.

Dobrodelna organizacija pokojnega zvezdnika Prijateljev Matthewa Perryja je bila tarča nepridipravov. Ti so želeli speljati sredstva, ki jih nakazujejo na njen račun, na svojega in tako oškodovati organizacijo. To so storili tako, da so zamenjali povezavo do računov in ljudi pozivali k doniranju sredstev na lažni račun.

Matthew Perry je umrl oktobra 2023 star 54 let.
Matthew Perry je umrl oktobra 2023 star 54 let. FOTO: AP

Izkazalo se je, da je bila objava dejansko povezana s podvojenim spletnim mestom. V objavi na Instagramu fundacije Matthew Perry so zapisali: "Prejeli smo poročila, da so v Matthewovo uradno stran na družbenem omrežju X vlomili in uporabnike usmerjali na goljufivo spletno mesto, ki zbira donacije prek kripto valut. Prosimo, da ne prispevate temu mestu in ne delite njihovih goljufivih objav na družbenih omrežjih."

"MatthewPerryFoundation.org je edina spletna stran, povezana s fundacijo, in sprejemamo donacije samo prek te strani. To je edini uradni račun fundacije Matthew Perry na Instagramu in na njej bomo vedno objavljali le uradna sporočila fundacije. Prijavite lažne račune in ne pošiljajte donacij prek katerega koli drugega kanala," so še dodali. Tudi družbeno omrežje je z zastavico že opozorilo na to, da so v račun vdrli in da je račun lažen.  

Zvezdnikovo smrt so razglasili za nesrečo zaradi akutnih učinkov ketamina. Igralca so 28. oktobra lani našli neodzivnega v vroči kopeli na njegovem domu. Perry je bil najbolj znan po vlogi Chandlerja Binga v ameriški uspešnici, Perry pa je odkrito spregovoril o svojem boju z odvisnostjo, bil pa je tudi ustanovitelj ustanove za moške, ki so se prav tako borili z odvisnostmi.

Po njegovi smrti je bila v njegovem imenu ustanovljena fundacija za pomoč tistim, ki se borijo z odvisnostjo. Jennifer Aniston, ki je v seriji Prijatelji igrala Rachel Green in je bila igralčeva prijateljica tudi v zasebnem življenju, je bila med tistimi, ki so pozvali k podpori fundacije.

Pokojnega igralca so se nedavno spomnili tudi na podelitvi nagrad SAG, njegove oboževalce pa je razburilo, da so nanj popolnoma pozabili med podelitvijo britanskih filmskih nagrad bafta. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.