TUJA SCENA

Nick Cannon pozdravil osmega otroka, posnetek poroda javno objavljen

Los Angeles, 26.07.2022, 9:12 | Posodobljeno pred dvema mesecema

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Ameriški komik in televizijski voditelj je z izbranko Bre Tiesi dobil sina. Dečka, ki se je rodil ob koncu junija, sta poimenovala Legendary, novopečena mamica pa je 11-minutni porodni video objavila na portalu YouTube.

Nick, Bre in Legendary
Nick, Bre in LegendaryFOTO: Youtube

Nick Cannon je znova očka. Komik in voditelj se je razveselil osmega otroka, dečka. Z Bre Tiesi sta mu nadela ime Legendary Love, njegov prihod na svet pa si je lahko ogledalo mnogo ljudi, saj je njegova mamica na platformi YouTube v obliki posnetka delila svojo porodno zgodbo. 11-minutni video razkriva, da ni šlo brez zapletov, deček se je namreč rodil z iztegnjeno rokico ob glavi, kar je povzročilo nekaj skrbi.  

Bre Tiesi je rodila doma, ob strani ji je stal izbranec
Bre Tiesi je rodila doma, ob strani ji je stal izbranecFOTO: Instagram

''Opazila sem, da ni zajokal,'' je pojasnila manekenka, ki je dodala, da se je v tistem trenutku zanesla na pomoč babice, nato je otrok končno zajokal, kar je opisala kot ''najlepši zvok, ki ga je kadarkoli slišala.'' Dekle, ki si denar služi tudi kot nepremičninska agentka, je posnetek poroda, ki je potekal na domu, z veseljem delila z oboževalci, pred ogledom pa je dodala opozorilo, da je ''intenziven'' in rahlo ''nazoren''.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

31-letnica je skušala sprožiti porod, saj je imel njen izbranec kasneje načrtovano poslovno pot na drugo stran države, zaradi katere bi bil odsoten dlje časa. Tiesijeva je rojevala deset ur, izkušnjo pa opisala z besedami: ''To je bil najbolj boleč trenutek v mojem življenju, vendar hkrati izjemno čudovit.''

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Legendary se je rodil 28. junija ob poldrugi uri ponoči. Čeprav je imel na začetku težave z dihanjem, pa fantku kaže dobro, mamica je dejala, da je ''popolnoma zdrav''.

PREBERI ŠE
Nick Cannon, oče sedmih otrok, podpira Muskova prizadevanja za dvig rodnosti

Cannon je oče prvič postal, ko je Mariah Carey povila dvojčka Moroccana in Monroe. Po njuni ločitvi se je razveselil otrok, ki sta ju z Brittany Bell poimenovala Golden in Powerful. Cannon in Abby De La Rosa sta leta 2001 dobila dvojčka Ziona in Zilliona, v istem mesecu pa je Alyssa Scott rodila Zena, ki je pri petih mesecih izgubil bitko z možganskim tumorjem.  

PREBERI ŠE
Porod na domu: da ali ne?

Strokovnjaki svarijo glede zapletov pri porodih na domu

Porod na domu postaja priljubljena praksa, ki prinaša veliko stopnjo tveganja. Nekatere bodoče matere, dovzetne za objave vplivnic, ki idealizirajo svoja življenja in nekatere porodne prakse, se ob tem ne zavedajo nevarnosti, ki jih ta prinaša. Kljub temu da vse stanovske organizacije porod doma odsvetujejo, so leta 2018 pri nas pripravili strokovne usmeritve za porod doma. Ob zapletih se strokovno osebje v porodnišnicah srečuje z dodatnimi težavami. 

PREBERI ŠE
Zdravniki odsvetujejo porod na domu

"Še vedno pogosto ne vemo, kdo je ponudil pomoč pri porodu doma, tudi ob zapletih se večkrat zgodi, da porodnica ne želi povedati, kdo je sodeloval,'' je za naš portal v prispevku pojasnil  Gorazd Kavšek, predstojnik Porodnišnice Ljubljana. Pri tem pa je dodal, da bi porod pri nas morale voditi registrirane babice, ki bi vzpostavile ustrezno komunikacijo z najbližjo porodnišnico, ta pa od doma ne sme biti oddaljena več kot 30 minut. Ob morebitnih zapletih namreč vsaka minuta prevoza pomeni večje tveganje. 

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.