Tuja scena

Nominiranci za nagrade Webby: kateri zvezdniki so pustili pečat na spletu?

Los Angeles, 03. 04. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaljubljena Taylor Swift in Travis Kelce sta le dva od zvezdnikov, ki sta si prislužila nominacijo za nagrado Webby, nagrado, ki nagrajujejo najboljše spletne vsebine in ustvarjalce. Na seznamu nominirancev so med drugim tudi filmski zvezdniki Sydney Sweeney, Ryan Gosling in Timothée Chalamet ter zakonca Obama.

Mednarodna akademija digitalnih umetnosti in znanosti je razkrila seznam nominirancev za nagrade Webby, ki nagrajujejo najboljše internetne vsebine in ustvarjalce. Kateri zvezdniki so pustili pečat na spletu? 

Taylor Swift
Taylor Swift FOTO: AP

Instagram sporočilo Taylor Swift, ki spodbuja njenih 283 milijonov sledilcev, naj se registrirajo za volitve, je bilo nominirano v kategoriji najboljšega ustvarjalca ali vplivneža. Njen izbranec Travis Kelce je bil skupaj z bratom Jasonom nominiran v kategoriji najboljših športnih podkastov. 

Med nominiranci sta tudi zakonca Obama. Michelle Obama si je nominacijo prislužila s svojim podkastom The Light Podcast, njen soprog in bivši ameriški predsednik Barack Obama pa je nominiran za svoje delo z LinkedInom.

Zakonca Obama
Zakonca Obama FOTO: AP

Igralka Sydney Sweeney je bila nominirana za sodelovanje s podjetjem Ford Motor Company za natečaj, kjer je zmagovalec prejel avtomobil, ki ga je oblikovala igralka, medtem ko je bila Paris Hilton nominirana za svojo 10-minutno objavo na TikTok o hotelski znamki svoje družine.

Timothée Chalamet je bil nominiran za svoj oglas za tujo pretočno platformo. Chalamet se bo pomeril z Ryanom Goslingom, ki je priznal, da je pri ustvarjanju lika Kena navdih "ukradel" pri enemu izmed članov zasedbe BTS.

Nominacije za glasbene videospote so prejeli Doja Cat, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Olivia Rodrigo in Victoria Monet. Kategorija najboljše prisotnosti na spletu je polna znanih imen: televizijska mreža Bravo, pogovorna oddaja Jimmy Kimmel Live!, komična oddaja Saturday Night Live, otroška oddaja Sesame Street in pogovorna oddaja The Kelly Clarkson Show.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.