Tuja scena

Nove obtožbe za Kevina Spaceyja: med njimi tri točke spolnega napada

London, 16. 11. 2022 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kevin Spacey se v Veliki Britaniji sooča z novimi obtožbami. Britanske oblasti so proti igralcu odobrile sedem novih kazenskih obtožb, vključno s tremi točkami spolnega napada. Spacey se je sicer že pred tem na Otoku soočal z obtožbami treh moških, nedavno pa je bil na newyorškem sojenju oproščen v primeru obtožb Anthonyja Rappa.

Britanske oblasti so odobrile sedem novih kazenskih obtožb proti igralcu Kevinu Spaceyju, vključno s tremi točkami spolnega napada. Novico je v sporočilu za javnost potrdilo tamkajšnje državno tožilstvo. Rosemary Ainslie, vodja oddelka za spolna kazniva dejanja, je v sporočilu za javnost povedala, da vse tožbe vključujejo istega tožnika in se nanašajo na incidente, ki naj bi se zgodili med letoma 2001 in 2004. 

Nove obtožbe za Kevina Spaceyja: med njimi tri točke spolnega napada.
Nove obtožbe za Kevina Spaceyja: med njimi tri točke spolnega napada. FOTO: Profimedia

Spacey se je sicer že pred tem na Otoku soočal z obtožbami treh moških. Igralec se je v primeru le-teh julija v Londonu izrekel za nedolžnega, sodnik pa je sojenje razpisal za 6. junij 2023. Za zdaj še ni jasno, ali bodo nove obtožbe obravnavane kot del prvotnega sojenja ali bo šlo za dva ločena sodna procesa.

Spomnimo, newyorška porota je ravno pred slabim mesecem dni zvezdnika razglasila za nedolžnega v primeru spolnega napada na tedaj mladoletnega igralca Anthonyja Rappa. Kot je pojasnila, Rapp ni uspel dokazati, da ga je Spacey otipaval po intimnih delih telesa. Porota je za soglasen sklep po devetih dneh sojenja potrebovala manj kot uro.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
16. 11. 2022 17.31
..ocitno je bil zdajsnjim babicam ta tip hudo vsec..na zacetku demence se jim pa Sanja..da so same dol padle ..al pa zal niso